Теми статей
Обрати теми

Доплати за керівництво методичними об’єднаннями, предметними (цикловими) та методичними комісіями

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплати за керівництво методичними об’єднаннями, предметними (цикловими) та методичними комісіями

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Просимо надати роз’яснення щодо здійснення педагогічним працівникам доплат за керівництво методичними об’єднаннями, предметними (цикловими) та методичними комісіями в загальноосвітніх навчальних закладах.

Чи правомірно управління освіти і науки обласної державної адміністрації заперечує здійснення доплат за керівництво методичними об’єднаннями при загальноосвітніх навчальних закладах?

(м. Донецьк)

 

Статтею 39 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV

передбачено, що у загальноосвітніх навчальних закладах можуть функціонувати методичні об’єднання, що охоплюють учасників навчально-виховного процесу та спеціалістів певного професійного спрямування. Методичні ж комісії створюються переважно при професійно-технічних навчальних закладах та вищих навчальних закладах I — II рівнів акредитації для оновлення змісту навчання та виховання, унесення відповідних коригувань до робочих планів навчальних планів і програм, забезпечення взаємозв’язку загальноосвітньої та професійної підготовки учнів, проведення роботи з комплексно-методичного забезпечення навчально-виробничого процесу, розробки методичних рекомендацій, вивчення і використання в навчальному процесі нових педагогічних і виробничих технологій, передового досвіду навчання та виховання, аналізу цієї роботи.

На виконання

постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» від 25.08.2004 р. № 1096 до основного нормативного документа, за яким здійснюється оплата праці працівників освіти, — наказу Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» наказом Міністерства освіти і науки України від 24.02.2005 р. № 118 було внесено зміни щодо встановлення працівникам доплати за керівництво предметними (цикловими) та методичними комісіями у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах I — II рівня акредитації в розмірі 10 — 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Слід зауважити, що доплата здійснюється лише за керівництво предметними (цикловими) та методичними комісіями, а

за керівництво методичними об’єднаннями така доплата не встановлюється.

Отже, виходячи з наведеного вище, заперечення управлінням освіти облдержадміністрації щодо здійснення доплат за керівництво методичними об’єднаннями при загальноосвітніх навчальних закладах є цілком правомірним.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі