Теми статей
Обрати теми

Про підтвердження пільги для застосування ставки в розмірі 4 %

Редакція ОП
Лист від 20.08.2008 р. № 14722/03-20

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

Про підтвердження пільги для застосування ставки в розмірі 4 %

Лист від 20.08.2008 р. № 14722/03-20

(витяг)

 

<...>

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) установлено, що страхові внески, які перераховуються до солідарної системи, сплачуються страхувальниками та застрахованими особами на умовах і в порядку, визначених цим Законом, та в розмірах, передбачених Законом України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування».

Згідно зі статтею 4 Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» для підприємств, установ і організацій, де працюють інваліди, збір на обов’язкове державне пенсійне страхування визначається окремо за ставкою 4 відсотки від об’єкта оподаткування для працюючих інвалідів та за ставкою 33,2 відсотка (з 01.01.2007 р.) від об’єкта оподаткування для інших працівників такого підприємства.

Підставою для застосування ставки у розмірі 4 відсотків згідно з пунктом 4.2 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за № 64/8663 (із змінами), є

копія виписки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії.

Враховуючи вищезазначене,

інші документи не можуть бути підставою для застосування ставки у розмірі 4 %.

 

Заступник голови правління В. Короневський

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

Копія виписки з акта огляду МСЕК — підстава для застосування пільгової ставки

 

Пенсійний фонд укотре звертає увагу роботодавців на те, що документальним підтвердженням правомірності застосування 4 % ставки при нарахуванні внесків на заробітну плату працюючих інвалідів є копія виписки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії (МСЕК) про встановлення групи інвалідності. Інші документи не можуть бути підставою для застосування пільгової ставки.

Отже, внески до Пенсійного фонду на заробітну плату інваліда у розмірі 4 % нараховуються роботодавцем з моменту надання копії виписки з акта огляду в МСЕК.

Варто також зауважити, що пільгова ставка застосовується на період установлення групи інвалідності. На це вказував Пенсійний фонд у листі від 25.03.2008 р. № 13183/03-20.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі