Тарифний розряд головного редактора

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Тарифний розряд головного редактора

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

У вищому навчальному закладі ІII рівня акредитації згідно з наказом ректора створено редакцію науково-практичного фахового журналу на чолі з головним редактором. Який тарифний розряд належить установити головному редактору цього журналу та його заступнику?

(м. Київ)

 

Відповідно до

статей 29 та 30 Закону України «Про вищу освіту» від 17.01.2002 р. № 2984-III вищий навчальний заклад має право здійснювати видавничу діяльність та розвивати власну поліграфічну базу і відповідно мати у своєму складі такий структурний підрозділ, як видавництво.

Оплата праці працівників галузі освіти, зокрема працівників структурних підрозділів вищих навчальних закладів III рівня акредитації, здійснюється на підставі

постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Цими нормативно-правовими актами у вищих навчальних закладах не передбачено посаду головного редактора журналу, проте зазначається посада начальника редакційно-видавничого відділу.

Отже, виходячи з викладеного вище, вважаємо за можливе

ввести до штатного розпису вищого навчального закладу посаду начальника редакційно-видавничого відділу як керівника редакції науково-практичного журналу, із встановленням йому 11 — 12-го тарифного розряду згідно з додатком 3 наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557.

Відповідно до чинного законодавства та діючих нормативно-правових актів посадовий оклад заступника встановлюється на 10 відсотків нижче від посадового окладу керівника.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі