Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років директору школи естетичного виховання

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років директору школи естетичного виховання

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Як нараховується надбавка за вислугу років директору школи естетичного виховання, який має педагогічне навантаження? Чи має він право отримувати таку надбавку як директор та одночасно як педагог?

(м. Київ)

 

Відповідно до

Переліку типів позашкільних навчальних закладів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 р. № 433 (із змінами і доповненнями) школи естетичного виховання — це позашкільні початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади.

Статтею 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII

держава гарантує педагогічним та науково-педагогічним працівникам виплату надбавок за вислугу років щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи. Порядок виплати цієї надбавки затверджено постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78.

Дія зазначеної

постанови, а відповідно й здійснення виплати надбавки за вислугу років поширюється на працівників, які обіймають посади згідно з переліком, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

На підставі вищевикладеного зазначимо, що посада директора позашкільного навчального закладу, в даному випадку — школи естетичного виховання, є педагогічною посадою, а тому особа, яка обіймає цю посаду,

має право на отримання відповідної надбавки за вислугу років, незалежно від того, має вона педагогічне навантаження (здійснює викладацьку діяльність) чи ні.

Крім того, у випадку, якщо директор навчального закладу здійснює ще й викладацьку діяльність, нарахування такої надбавки здійснюється й на години викладацької роботи пропорційно навантаженню.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі