Теми статей
Обрати теми

Доплата за проведення позакласної роботи з фізичного виховання

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Доплата за проведення позакласної роботи з фізичного виховання

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи встановлюється доплата вчителям початкових класів за проведення позакласної роботи з фізичного виховання? Якщо так, то в якому розмірі?

(м. Севастополь)

 

Основним нормативним документом, за яким здійснюється оплата праці працівників загальноосвітніх навчальних закладів, є

Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 ( далі — Інструкція № 102).

Змінами, унесеними до

Інструкції № 102 наказом Міністерства освіти і науки України від 11.06.2007 р. № 471, передбачено, що педагогічним працівникам (у тому числі і вчителям початкових класів, якщо вони здійснюють таку роботу) за проведення позакласної роботи з фізичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах усіх типів і найменувань (крім шкіл-інтернатів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування) здійснюється доплата в таких розмірах: при кількості класів (класів-комплектів) від 10 до 19 — 10 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати), від 20 до 29 — 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати), від 30 і більше — 30 — 40 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Одночасно слід зазначити, що у випадку, коли до проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів у загальноосвітньому навчальному закладі задіяно декілька вчителів, установити таку доплату окремо кожному з учителів у розмірі 10 — 40 відсотків неможливо. Тобто розмір такої доплати встановлюється не на одного працівника, а на навчальний заклад у цілому, залежно від кількості класів (класів-комплектів).

Доплата може провадитися як одному, так і декільком працівникам пропорційно обсягу роботи, що виконується, як це і зазначено в

п. 45 Інструкції № 102.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі