Теми статей
Обрати теми

Тривалість відпустки завідуючої лабораторією психології та соціальної педагогіки

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Т

ривалість відпустки завідуючої лабораторією психології та соціальної педагогіки

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Якщо у психолога відпустка тривалістю 56 календарних днів, то яка тривалість відпустки у завідуючої лабораторією психології та соціальної педагогіки?

(Київська обл.)

 

Формування штатів загальноосвітніх навчальних закладів відбувається згідно з Методичними рекомендаціями із питань порядку формування штатів загальноосвітніх навчально-виховних закладів, доведеними листом Міносвіти від 19.06.2001 р. № 1/9-234.

Посаду завідуючого лабораторією психології та соціальної педагогіки в зазначених Методичних рекомендаціях не передбачено.

Згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, практичний психолог — це педагогічний працівник. Цією постановою до педагогічних працівників віднесено лише завідуючих лабораторіями з основного напряму діяльності загальноосвітнього навчального закладу. Завідуючий лабораторією психології та соціальної педагогіки не є педагогічним працівником.

Тому тривалість відпустки такого працівника визначається згідно зі ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки). Отже, щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні.

Відповідно до п. 2 ст. 8 Закону про відпустки щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається працівникам з ненормованим робочим днем тривалістю до 7 календарних днів згідно зі списками посад, робіт та професій, визначених календарним договором, угодою.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором.

Таким чином, основна відпустка завідуючої лабораторією психології та соціальної педагогіки складає 24 календарних дні та додатково їй може бути надано ще 7 календарних днів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі