Теми статей
Обрати теми

Плата за навчання в інтернатурі

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Плата за навчання в інтернатурі

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

На яких підставах особа, яка навчалася в медичному навчальному закладі за контрактною формою навчання, а зараз перебуває в інтернатурі, має сплачувати за її проходження по суті справи двічі: один раз уносити до каси плату за перебування в інтернатурі, а другий — не має права отримувати заробітну плату?

(м. Суми)

 

Навчання в інтернатурі здійснюється відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Положення про спеціалізацію (інтернатуру) випускників вищих медичних і фармацевтичних закладів освіти III — IV рівня акредитації медичних факультетів університетів» від 19.09.96 р. № 291.

Iнтернатура проводиться в

очно-заочній формі навчання на кафедрах медичних (фармацевтичних) вищих закладів освіти III — IV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів і закладів медичної (фармацевтичної) післядипломної освіти та у формі стажування в базових установах і закладах охорони здоров’я.

Iнтернатура є обов’язковою формою післядипломної підготовки випускників усіх факультетів медичних і фармацевтичних вищих закладів освіти III — IV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів незалежно від підпорядкування та форми власності, після закінчення якої їм присвоюється кваліфікація лікаря (провізора) — спеціаліста певного фаху.

Відповідно до

п. 7.10 зазначеного Положення проходження інтернатури лікарями (провізорами), які закінчили недержавні вищі медичні (фармацевтичні) заклади III — IV рівнів акредитації, а також державні вищі медичні (фармацевтичні) заклади освіти III — IV рівнів акредитації медичних факультетів університетів, навчаючись в них за кошти юридичних та фізичних осіб, проводиться за умов договорів, що укладаються між Міністерством охорони здоров’я Автономної Республіки Крим, управлінням охорони здоров’я обласної, Київської, Севастопольської міської держадміністрації, обласною, міст Києва та Севастополя санітарно-епідеміологічною станцією, обласним, міст Києва та Севастополя ВО «Фармація», вищим закладом освіти та юридичними і фізичними особами, які будуть фінансувати навчання в інтернатурі.

Тобто, оскільки перебування в інтернатурі є продовженням навчання (очно-заочне), то плата за перебування в інтернатурі здійснюється як за попереднє навчання у вищому навчальному закладі. Ті особи,

які навчалися за державним замовленням, за бюджетні кошти, отримують при перебуванні в інтернатурі заробітну плату (як стипендію при навчанні у вищому навчальному закладі), а ті особи, які навчалися за кошти юридичних та фізичних осіб, продовжують навчання в інтернатурі на контрактній формі навчання без отримання заробітної плати.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі