Теми статей
Обрати теми

Оплата праці виїзного фельдшера лінійної бригади станції швидкої медичної допомоги

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці виїзного фельдшера лінійної бригади станції швидкої медичної допомоги

 

Володимир ГОЛОВАНОВ, незалежний експерт

 

Якою має бути оплата праці фельдшера лінійної бригади станції швидкої медичної допомоги, якщо в цього працівника вища категорія, на станції швидкої допомоги він працює 12 років? Чи виплачується фельдшеру допомога на оздоровлення до відпустки? Чи можуть здійснюватися преміальні виплати до 50-річчя такого працівника?

(м. Запоріжжя)

 

Правові підстави функціонування станцій швидкої медичної допомоги викладені у Примірному положенні про станцію швидкої медичної допомоги, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про заходи щодо удосконалення надання екстреної медичної допомоги населенню в Україні» від 29.08.2008 р. № 500. Цим наказом затверджено і Примірне положення про фельдшера (сестру медичну) станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Останнім Положенням визначено основні завдання, функції, права та відповідальність фельдшера (сестри медичної) станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги. Так, на посаду фельдшера призначається молодший спеціаліст з медичною освітою, який знає і володіє методиками надання екстреної медичної допомоги при невідкладних станах на догоспітальному етапі. Він призначається на посаду та звільняється з посади головним лікарем станції швидкої медичної допомоги (керівником лікувально-профілактичного закладу) згідно з чинним законодавством. Фельдшер підпорядковується керівнику структурного підрозділу, а в оперативній роботі — лікарю виїзної бригади, фельдшеру-диспетчеру та старшому черговому медичному працівнику закладу. Фельдшеру — керівнику бригади в оперативній роботі підпорядковуються всі члени виїзної бригади, за роботу яких він несе відповідальність.

Станція швидкої медичної допомоги функціонує в режимі цілодобового чергування, а фельдшер станції (відділення) швидкої та невідкладної медичної допомоги може бути затриманий після закінчення зміни для продовження роботи у випадках виникнення надзвичайних ситуацій, а також направлений з бригадою за межі території обслуговування станції швидкої медичної допомоги. Це безперечно впливає на особливості оплати праці фельдшера лінійної бригади станції швидкої медичної допомоги, про які йтиметься далі.

При визначенні умов оплати праці та обчислені заробітної плати медичних працівників закладів охорони здоров’я слід керуватися Умовами оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затвердженими спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови).

Відповідно до п.п. 2.2.8 р. 2 Умов фельдшерам усіх спеціальностей з вищою кваліфікаційною категорією встановлюється 10-й тарифний розряд з оплати праці, що станом на 1 грудня 2009 року відповідає розміру посадового окладу 992 грн.

Відповідно до п. 1.7 р. 1 Умов конкретні розміри доплат, надбавок та інших виплат визначаються керівником закладу, установи за рахунок і в межах фонду заробітної плати та відображаються в розрахункових відомостях на виплату заробітної плати.

Підпунктом 4.1.1 Умов

визначено перелік закладів, посад, розмірів надбавок за тривалість безперервної роботи та порядок їх виплати для деяких категорій працівників закладів охорони здоров’я. Так, надбавка за тривалість безперервної роботи виплачується фельдшерам виїзних бригад станцій швидкої медичної допомоги в розмірах, установлених залежно від стажу роботи за основним місцем роботи. Відповідно до позиції 6 п.п. 4.1.1 р. 4 Умов фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою виїзних бригад (фельдшерам) станцій швидкої медичної допомоги за наявності відповідного безперервного стажу роботи понад 7 років на такій посаді встановлюється надбавка за тривалість безперервної роботи 60 відсотків від посадового окладу.

Слід зазначити, що бригада станції швидкої медичної допомоги створюється для забезпечення надання екстреної медичної допомоги

цілодобово. Режим роботи бригади та години змін її персоналу встановлюються головним лікарем станції або керівником лікувально-профілактичного закладу залежно від кількості надходження звернень за швидкою медичною допомогою та відповідно до чинного законодавства (п. 1.2 Примірного положення про бригаду швидкої медичної допомоги, затвердженого наказом МОЗ України від 29.08.2008 р. № 500).

Відповідно до

п.п. 3.2.2 розділу 3 Умов працівникам, зайнятим наданням екстреної, швидкої та невідкладної медичної допомоги (у тому числі водіям санітарних автомобілів швидкої, невідкладної медичної допомоги, які є в штаті автотранспортних підприємств та інших організацій) провадиться доплата в розмірі 50 відсотків годинної тарифної ставки (посадового окладу) за кожну годину роботи в нічний час. Перелік посад та підрозділів, за роботу в яких проводиться зазначена доплата, затверджується керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом. Він не підлягає щорічному перезатвердженню, а в разі потреби до нього можуть уноситися зміни та доповнення в такому самому порядку.

Преміювання

фельдшерів бригад станції швидкої медичної допомоги проводиться в межах фонду заробітної плати.

Відповідно до

п. 5.11 Умов керівники закладів та установ за погодженням з профспілковими комітетами затверджують положення про преміювання працівників. Розмір премії працівника залежить від особистого внеску в загальні результати роботи підрозділу, закладу і граничними розмірами не обмежується. У положеннях про преміювання визначається коло працівників, на яких поширюється чинність преміальної системи, показники і умови преміювання щодо кожної категорії працівників (керівні працівники, професіонали, фахівці, технічні службовці, робітники) та право керівника самостійно чи за погодженням з профспілковим органом преміювати працівників як за досягнення у праці, так й у зв’язку з пам’ятними, ювілейними датами та іншими підставами. Показники преміювання визначають не лише право на одержання премії, а й її розмір. Положенням про преміювання може передбачатися можливість збільшення чи зменшення у встановлених межах окремим працівникам розміру премії. Крім того, положенням про преміювання мають визначатися упущення, порушення, за які працівники позбавляються премії. Преміювання має здійснюватися на підставі наказу по установі, закладу, організації.

Ураховуючи викладене,

питання преміювання до ювілейної дати вирішується керівником закладу, установи, організації за погодженням із профспілковим органом.

Окрім вищезазначеного, керівники мають право вирішувати питання щодо надання

матеріальної допомоги, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більш ніж один посадовий оклад на рік. Матеріальна допомога на оздоровлення надається, як правило, при наданні щорічної відпустки.

Преміювання та надання матеріальної допомоги

здійснюються за рішенням керівника в межах фонду оплати праці, затвердженого кошторисом, тобто за наявності коштів на ці цілі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі