Теми статей
Обрати теми

Оформлення документів під час прийняття на роботу сумісника

Редакція ОП
Відповідь на запитання

О

формлення документів під час прийняття на роботу сумісника

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Як правильно документально оформити на роботу сумісника?

(м. Сімферополь)

 

Відповідно до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ та організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мінфіну і Мін’юсту від 28.06.93 р. № 43 , сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на цьому самому чи іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, фізичної особи) за наймом. При цьому для влаштування на роботу за сумісництвом згода роботодавця за основним місцем роботи не потрібна.

Для виконання роботи за сумісництвом, як правило, працівник укладає з роботодавцем трудовий договір.

Під час прийняття на роботу за сумісництвом працівник подає заяву і необхідні документи. Перелік таких документів наведемо в таблиці.

 

1. Обов’язкові документи

Паспорт чи інший документ, що засвідчує особу (ч. 2 ст. 24 КЗпП)

Документ про освіту, спеціальність, кваліфікацію (якщо при виконанні роботи за сумісництвом потрібні спеціальні знання)

Документ про стан здоров’я (у разі прийняття на роботу зі шкідливими чи небезпечними умовами праці, ч. 6 ст. 24 КЗпП)

2. Інші документи, передбачені законодавством

Свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якщо воно є (п. 17 Порядку видачі свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою КМУ від 22.08.2000 р. № 1306)

Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, крім осіб, які з релігійних чи інших переконань відмовилися отримати ідентифікаційний номер і мають відповідну позначку в паспорті (ст. 7 Закону України «Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів» від 22.12.94 р. № 320/94-ВР)

Документ військового обліку (військовий квиток, приписне свідоцтво) — для військовозобов’язаних та призовників (ч. 4 ст. 34 Закону України «Про загальний військовий обов’язок та військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-ХII, п. 20 Інструкції щодо військового обліку військовозобов’язаних та призовників на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженої наказом Міноборони від 27.06.95 р. № 165)

3. Документи, що надаються за бажанням

Автобіографія

Характеристика

Рекомендації

Документи, що свідчать про здобуття спеціальних знань, досвід роботи тощо

 

Після цього роботодавець готує наказ (розпорядження) про прийняття на роботу (типова форма № П-1). Наведемо зразок наказу про прийняття на роботу за сумісництвом.

 

 

Державне підприємство «Прогрес плюс»

НАКАЗ

14.12.2009 р.

м. Харків № 15

Про прийняття на роботу

Світличної С. С.

Прийняти на роботу Світличну Світлану Сергіївну за сумісництвом до інформаційного відділу на посаду інженера з комп’ютерних мереж з окладом за штатним розписом з 14.12.2009 р. з режимом роботи з 9:00 до 12:00.

Підстава: заява Світличної С. С. від 14.12.2009 р.

Директор ДП «Прогрес плюс»

Артюхов С. В. Артюхов

З наказом ознайомлена:

Світлична С. С. Світлична

 

 

Варто зазначити, що в заяві та наказі про прийняття на роботу необхідно вказати

режим роботи сумісника (тривалість, графік роботи).

Стосовно трудових книжок сумісників зауважимо таке. Згідно з

п.п. 1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Мінпраці, Мінсоцзахисту і Мін’юсту від 29.07.93 р. № 58, на осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи. Там же вони і зберігаються.

За бажанням працівника роботу за сумісництвом можна записати у трудовій книжці окремим рядком. Такий запис уноситься роботодавцем за основним місцем роботи на підставі наданої копії наказу з місця роботи за сумісництвом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі