Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ДОПОМОГА ПРИ вСИНОВЛЕННІ ДИТИНИ

З метою державної підтримки сімей, які всиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» від 04.02.2009 р. № 59. Згідно з постановою допомога при всиновленні дитини призначається особам, які всиновили дитину після 1 січня 2009 року.

Зазначена допомога призначається на кожну всиновлену дитину в розмірі

12240 грн. При цьому виплата допомоги здійснюється одноразово в сумі 4800 грн., решта суми виплачується протягом наступних 12 місяців (по 620 грн. щомісяця).

Усиновлювачу допомога при всиновленні дитини призначається та виплачується органами праці та соціального захисту населення за місцем його реєстрації на підставі:

— заяви одного з усиновлювачів;

— копії свідоцтва про народження дитини, виданого державним органом реєстрації актів громадянського стану після внесення змін до актового запису про народження дитини на підставі рішення суду про всиновлення дитини;

— копії рішення суду про всиновлення дитини.

 

ЗМІНЕНО ЗВІТНІСТЬ ПО КОШТАХ ФОНДУ СОЦСТРАХУ

Наказом виконавчої дирекції Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності від 19.01.2009 р. № 10-ос унесено зміни до форми звітності Ф4-ФСС з ТВП і додатка до цієї форми Ф14 «Звіт про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих оздоровчих закладів».

Нововведення, що зачепили форму звітності Ф4-ФСС з ТВП, насамперед пов'язані зі зміною ставок внесків до Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності. Останні зміни як у формі звітності Ф4-ФСС з ТВП, так і в її додатку Ф14 мають косметичний характер, тобто вилучені рядки, інформація в яких на сьогодні не відображається, оскільки зазначені в них витрати Фондом не фінансуються (зокрема, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, одноразові виплати при народженні дитини, щомісячні виплати при народженні дитини, путівки до санаторіїв для підлітків, путівки для непрацюючих ветеранів війни та праці).

За новими формами звітність уперше необхідно буде подавати

за I квартал 2009 року.

 

ВИПЛАТА ЗАРПЛАТИ БЮДЖЕТНИКАМ — ПІД ПОСТІЙНИМ КОНТРОЛЕМ

Розпорядженням «Про стан виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та організацій, пенсій та інших соціальних виплат» від 28.01.2009 р. № 89-р Кабінет Міністрів України доручив Мінпраці та ГоловКРУ забезпечити проведення в установах та організаціях бюджетної сфери перевірки стану дотримання термінів виплати заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат. Про результати роботи зазначені відомства щомісяця мають інформувати Кабінет Міністрів.

Радміну АР Крим, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям доручено встановити постійний контроль за своєчасним виділенням коштів з місцевих бюджетів на соціальні потреби та подавати Мінфіну щомісяця 1 і 15-го числа інформацію про заходи, ужиті щодо забезпечення фінансування соціальних виплат. Їм також доручено забезпечити:

— погашення заборгованості з виплати стипендій студентам вищих навчальних закладів, що перебувають у комунальній власності;

— розгляд на засіданнях комісій з питань погашення заборгованості з виплати зарплати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат питань, віднесених до їх компетенції;

— своєчасне надання Мінфіну матеріалів з метою отримання позики з держбюджету для здійснення соціальних виплат;

— створення телефонної «гарячої лінії» з питань затримки виплати зарплати, пенсій та інших соціальних виплат та інформування про це населення.

Також доручено враховувати при складанні бюджетного розпису на 2009 рік необхідність щомісячного забезпечення виплати зарплати, пенсій та інших соціальних виплат у повному обсязі.

 

ОХОРОНА ПРАЦІ

Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 24.12.2008 р. № 292 затверджено Норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам дорожнього господарства. Наказом Мінпраці від 24.12.2008 р. № 587 документ-попередник визнано таким, що втратив чинність. Накази набрали чинності з 04.02.2009 р.

Також наказом Держгірпромнагляду від 22.12.2008 р. № 288 затверджено Норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам авіаційної та оборонної промисловості. Наказ набрав чинності з 27.01.2009 р. З моменту набуття чинності наказом чинні раніше Типові галузеві норми не застосовуються.

 

ІНФЛЯЦІЯ У СІЧНІ 2009 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у січні 2009 року до попереднього місяця склав 102,9 %.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі