Теми статей
Обрати теми

Чи зараховується до стажу служби в органах місцевого самоврядування період роботи на 0,5 ставки спеціаліста сільської ради

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Чи зараховується до стажу служби в органах місцевого самоврядування період роботи на 0,5 ставки спеціаліста сільської ради

 

Ганна МЕРЕЖКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Працюю в сільській раді на 0,5 ставки спеціаліста. Чи зараховується до стажу служби в органах місцевого самоврядування період роботи на 0,5 ставки?

(П’ятихатський р-н Дніпропетровської обл.)

 

Чинним законодавством, зокрема

постановою КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 установлено відповідні посадові оклади керівним працівникам та спеціалістам органів виконавчої влади. Пунктом 2 цієї постанови керівникам органів виконавчої влади, зокрема, надається право в межах затвердженого фонду оплати праці встановлювати керівникам підрозділів, спеціалістам посадові оклади відповідно до затверджених цією постановою схем посадових окладів (передбачених у додатках до цієї постанови ).

Отже, якщо особу прийняту на посаду державного службовця, передбачену

ст. 25 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (далі — Закон про держслужбу), йому не може бути встановлено посадовий оклад, що дорівнюватиме 0,5 його величини. У разі якщо згідно зі ст. 56 Кодексу законів про працю України державному службовцю встановлено неповний робочий час, то оплата праці має здійснюватися пропорційно відпрацьованому часу. Виняток із цього правила становить служба в органах місцевого самоврядування, де відповідно до постанови КМУ «Про фінансове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування» від 03.12.97 р. № 1349 на сьогодні передбачається можливість за певних умов запроваджувати посади спеціалістів з оплатою 0,5 посадового окладу (наприклад, 0,5 одиниці спеціаліста-землевпорядника, 0,5 одиниці спеціаліста-юрисконсульта, 0,5 одиниці бухгалтера)*

* З 1 січня 2010 року штат апарату сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів визначатиметься відповідно до нової редакції додатка 5 постанови КМУ від 03.12.97 р. № 1349 // «Оплата праці», 2009, № 11, с. 10 — 11.

Стаж державної служби обчислюється згідно з

Порядком обчислення стажу державної служби, затвердженим постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283, і додатком до нього. Зазначеним Порядком визначаються посади й органи, час роботи в яких зараховується до стажу державної служби.

Згідно з цим

Порядком і додатком до нього до стажу державної служби зараховується період роботи на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених ст. 14 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-ІІІ , і на посадах керівних працівників та спеціалістів виконавчих комітетів місцевих рад, їх управлінь, самостійних відділів, інших структурних підрозділів.

Цим

Порядком не передбачено зарахування до стажу державної служби періодів роботи пропорційно відпрацьованому часу. Це означає, що неповна зайнятість на відповідній посаді органів місцевого самоврядування не впливає на повноту стажу державного службовця. Отже, якщо особа працює на посаді державного службовця в органах місцевого самоврядування на 0,5 посадового окладу, то до стажу державної служби зараховуватиметься період роботи згідно з відпрацьованими календарними днями. Таким чином, кожен місяць роботи на 0,5 посадового окладу буде зараховано до стажу державної служби як повний місяць.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі