Теми статей
Обрати теми

Чи входить до стажу держслужби робота на посаді головного бухгалтера міської ради

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Чи входить до стажу держслужби робота на посаді головного бухгалтера міської ради

 

Ганна МЕРЕЖКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Працюю в міській раді з 1999 року і досі на посаді головного бухгалтера. Чи зараховується до стажу служби в органах місцевого самоврядування період роботи з 1999 по 2009 рр. на посаді головного бухгалтера міської ради?

(Запорізька обл.)

 

Відповідно до

ст. 22 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-ІІІ (далі — Закон № 2493) до стажу служби в органах місцевого самоврядування зараховується період роботи на посадах, на які поширюється дія Закону № 2493, а також на посадах та в органах, час роботи в яких зараховується до стаж його державної служби.

Згідно зі

ст. 2, 3 Закону № 2493 посадовою особою місцевого самоврядування є особа, яка працює в органах місцевого самоврядування, має відповідні посадові повноваження щодо здійснення організаційно-розпорядчих і консультативно-дорадчих функцій та отримує заробітну плату за рахунок місцевого бюджету. Дія Закону № 2493 не поширюється на технічних працівників та обслуговуючий персонал органів місцевого самоврядування.

Посадами в органах місцевого самоврядування є:

— виборні посади, на які особи обираються територіальною громадою;

— виборні посади, на які особи обираються чи затверджуються відповідною радою;

— посади, на які особи призначаються сільськими, селищними, міськими головами, головами районної, районної в місті, обласної ради на конкурсній основі чи за іншою процедурою, передбаченою законодавством України.

Згідно з

п. 2 Порядку обчислення стажу державної служби, затвердженого постановою КМУ від 03.05.94 р. № 283, до стажу державної служби зараховується робота (служба) на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених у ст. 14 Закону № 2493, а також на інших посадах, не зазначених у цій статті, віднесених Кабінетом Міністрів України до відповідної категорії посад в органах місцевого самоврядування.

Розпорядженням КМУ «Про віднесення посад органів місцевого самоврядування до відповідних категорій посад» від 04.06.2008 р. № 794-р

посаду головного бухгалтера виконавчого органу сільської, селищної, міської (міста районного значення) ради віднесено до сьомої категорії посад.

Ураховуючи викладене вище, період роботи на посаді головного бухгалтера міської ради зараховується до стажу державної служби.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі