Теми статей
Обрати теми

Деякі питання оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету

Редакція ОП
Постанова від 20.05.2009 р. № 482

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Деякі питання оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету

Постанова від 20.05.2009 р. № 482

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що у разі, коли розмір посадового окладу працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету, нижчий ніж визначений законом розмір мінімальної заробітної плати,

посадовий оклад установлюється на рівні відповідного розміру мінімальної заробітної плати.

2. Міністерству праці та соціальної політики разом з Міністерством фінансів і Міністерством юстиції привести власні нормативні акти у відповідність з цією постановою.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Посадові оклади працівників державних органів мають установлюватися на рівні мінімальної зарплати

 

Кабінет Міністрів постановив привести посадові оклади працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету, у відповідність до рівня мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 3 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР мінімальна заробітна плата — це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за простій, некваліфіковану працю, нижче якого не може здійснюватися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці (обсяг робіт). При цьому

до мінімальної заробітної плати не включаються доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати.

Відповідно до Закону про держбюджет-2009 у цьому році мінімальна заробітна плата поступово підвищується. З 1 квітня її розмір установлено на рівні 625 грн., з 1 липня він становитиме 630 грн., з 1 жовтня — 650 грн. і з 1 грудня — 669 грн.

Тому кожного разу зі збільшенням мінімальної заробітної плати посадові оклади працівників мають переглядатися.

Ті оклади, які у відповідному періоді менше зазначеного розміру мінімальної заробітної плати, у штатних розписах необхідно буде встановлювати на його рівні.

Збільшення розміру посадового окладу працівника безпосередньо вплине на розмір установлених йому доплат і надбавок, оскільки такі доплати і надбавки визначаються виходячи з посадового окладу, зафіксованого у штатному розписі. Однак слід зауважити: постанова, що коментується, стосуватиметься небагатьох працівників, оскільки переважно посадові оклади, що встановлюються в органах виконавчої влади, органах прокуратури, судах, перевищують розмір мінімальної заробітної плати.

 

Олена ПАВЛЕНКО, головний редактор

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі