Теми статей
Обрати теми

Оплата за кваліфікаційну категорію медичним сестрам

Редакція ОП
Відповідь на запитання

оплата за кваліфікаційну категорію медичним сестрам

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

За якою спеціальністю має оплачуватися кваліфікаційна категорія сестер медичних, які працюють у палатах для новонароджених акушерського відділення, анестезіологічному відділенні та в офтальмологічному кабінеті поліклініки?

(м. Чернігів)

 

Оплата за кваліфікаційну категорію здійснюється за умови, якщо спеціаліст працює за тією спеціальністю, за якою присвоєно кваліфікаційну категорію (

п. 5 п.п. 2.4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519).

Наказом Міністерства охорони здоров’я «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742

(далі — наказ № 742) скорочено перелік спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою з 30 до 14 найменувань та передбачено певні зміни в порядку їх атестації.

Протягом 2008 року керівники закладів, установ та організацій усіх форм власності через атестаційні комісії мали забезпечити молодшим спеціалістам з медичною освітою, що мали кваліфікаційну категорію з однієї зі спеціальностей, присвоєння відповідної категорії з нової спеціальності згідно із затвердженою Номенклатурою спеціальностей без проходження курсів підвищення кваліфікації та без проведення переатестації (

п. 2 наказу № 742).

Таким чином, молодші спеціалісти з медичною освітою, що працюють на посадах сестер медичних усіх найменувань (за винятком сестер медичних операційних та сестер медичних — анестезистів), атестуються за спеціальністю «сестринська справа» (

п. 4.10 Положення про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою, затвердженого наказом № 742).

З огляду на викладене, сестри медичні, які працюють у палатах для новонароджених акушерського відділення та в офтальмологічному кабінеті, мають бути переатестовані в указаному вище порядку з присвоєнням їм відповідної кваліфікаційної категорії за спеціальністю «сестринська справа».

Сестри медичні, які працюють в анестезіологічному відділенні, мають бути атестовані за спеціальністю «сестринська справа (операційна)».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі