Теми статей
Обрати теми

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для підприємця

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку для підприємця

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи має право фізична особа — суб’єкт підприємницької діяльності на отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку?

(Харківська обл.)

 

Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Відповідно до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1751, для отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особі — суб’єкту підприємницької діяльності необхідно подати довідку, видану органами державної податкової служби про те, що така особа не провадить підприємницької діяльності.

У разі коли підприємницьку діяльність розпочато або поновлено, виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку припиняється з першого числа місяця, у якому розпочато таку діяльність.

При цьому слід пам’ятати: особа, якій виплачується державна допомога сім’ям з дітьми, у разі виникнення обставин, які призводять до припинення виплати допомоги, зобов’язана у десятиденний термін повідомити про це органи праці та соціального захисту населення (п. 46 Порядку).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі