Теми статей
Обрати теми

Оплата праці працівників архіву у вищому навчальному закладі

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата праці працівників архіву у вищому навчальному

закладі

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

За якими нормативними документами має здійснюватись оплата праці працівників архіву у вищому навчальному закладі (завідуючий архівом, архіваріус) — за наказом Міністерства освіти чи наказом Державного комітету архівів? Чи мають право такі працівники на встановлення їм надбавки за вислугу років?

(м. Сімферополь)

 

Установлення тарифних розрядів працівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ здійснюється на підставі

постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Додатком 11

до зазначеного наказу Міністерства освіти і науки України завідуючому архівом у навчальному закладі, в установі освіти або науковій установі передбачене встановлення 6 — 7 тарифного розряду, а архіваріусу — 4 — 5 тарифного розряду.

Дія

наказу Державного комітету архівів України «Умови оплати праці архівних установ на основі Єдиної тарифної сітки» від 21.11.2005 р. № 138 не розповсюджується на вищі навчальні заклади III — IV рівнів акредитації.

Що стосується виплати надбавки за вислугу років працівникам архівів, то відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці працівників державних і комунальних архівних установ» від 10.08.2004 р. № 1018 (далі — постанова № 1018) надбавка за вислугу років установлюється лише працівникам державних і комунальних архівних установ залежно від стажу їх роботи в таких закладах: понад 3 роки — 10 відсотків посадового окладу, понад 10 років — 20 відсотків посадового окладу, понад 20 років — 30 відсотків посадового окладу. Порядок виплати цієї надбавки затверджено постановою № 1018. Така надбавка за вислугу років виплачується щомісяця керівним працівникам, фахівцям державних і комунальних архівних установ, які виконують науково-методичні та виробничі функції, згідно з додатком до цього Порядку.

Оскільки архів у вищому навчальному закладі не є окремою державною чи комунальною установою та юридичною особою, а є лише структурним підрозділом навчального закладу,

положення постанови № 1018 на його працівників не поширюються.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі