Теми статей
Обрати теми

Якщо у трудовій книжці неправильний запис назви професії

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Я

кщо У трудовій книжці неправильний запис назви професії

 

Ніна ДОНСЬКА, начальник відділу Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи можна прийняти на роботу за трудовим договором працівників за професіями: «менеджер по зв’язках з громадськістю» та «менеджер по розповсюдженню реклами»? Якщо ні, то яким чином виправити у трудовій книжці неправильний запис назви професії?

 

Згідно з

Інструкцією про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженою наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 р. № 58 (далі — Інструкція № 58), записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнято працівника, виконуються для робітників та службовців відповідно до найменування професій і посад, зазначених у Класифікаторі професій.

Відповідно до

Класифікатора професій ДК 003:2005 , затвердженого та введеного в дію наказом Держспоживстандарту України від 26.12.2005 р. № 375 (далі — Класифікатор професій), на підприємствах, в установах та організаціях записи про роботу вносяться в установленому порядку до трудових книжок працівників відповідно до професійних назв робіт, зазначених у додатках А та Б.

Відповідно до

Класифікатора професій правильна професійна назва роботи є «менеджер (управитель) із зв’язків з громадськістю» та «менеджер (управитель) з реклами».

При неправильному записі в трудовій книжці назви професії необхідно привести цей запис у відповідність до

Класифікатора професій.

Одночасно з цим потрібно привести у відповідність і наказ про прийняття на роботу за певною професією, тобто видати наказ про внесення змін до п. ___ наказу № __ від ____ з урахуванням переліку професій, передбачених

Класифікатором професій.

При внесенні змін до трудової книжки потрібно керуватися

пп. 2.6, 2.8, 2.9, 2.10 Інструкції № 58.

У

п. 2.10 Інструкції № 58 визначено технічний порядок внесення змін до трудової книжки. Так, у розділах «Відомості про роботу», «Відомості про нагородження», «Відомості про заохочення» трудової книжки (вкладиша) закреслення раніше внесених неточних або неправильних записів не допускається.

У разі необхідності, наприклад, зміни запису відомостей про роботу після зазначення відповідного порядкового номера, дати внесення запису в графі 3 пишеться: «Запис за № таким-то недійсний. Прийнятий за такою-то професією (посадою)». У графі 4 трудової книжки повторюються дата та номер наказу (розпорядження) власника або уповноваженого ним органу, запис з якого неправильно внесено до трудової книжки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі