Теми статей
Обрати теми

Оплата праці керівника практики в загальноосвітньому навчальному закладі

Редакція ОП
Відповідь на запитання

О

плата праці керівника практики в загальноосвітньому навчальному закладі

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Студенти педагогічного коледжу проходять практику в загальноосвітньому навчальному закладі. Від цієї школи за ними закріплено керівника, який здійснює їх консультування, наставляння, навчання тощо. Чи здійснюється за це оплата праці такому керівнику? Якщо так, то якою організацією і в якому розмірі?

(м. Балаклія, Харківська обл.)

 

Проходження педагогічної практики студентами вищого навчального закладу здійснюється відповідно до Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженого наказом Міністерства освіти України від 08.04.93 р. № 93 (далі — Положення).

Відповідно до

п. 5.2 Положення витрати на практику студентів вищих навчальних закладів входять складовою частиною в загальні витрати на підготовку спеціалістів. Розмір витрат на практику студентів визначається кошторисом-калькуляцією, що розробляє вищий навчальний заклад і погоджує з базами практики, із розрахунку вартості проходження практики одного студента за тиждень.

Основними статтями калькуляції витрат на практику є:

— оплата праці безпосереднього керівника практики;

— разові витрати на організацію та підведення підсумків практики (укладання договору, проведення інструктажів, вибір місця практики та інше);

— витрати на матеріальне забезпечення практики використання ЕОМ, ксерокопіювальні роботи, придбання матеріалів і канцприладдя, експлуатація обладнання та інше);

— оплата консультацій, екскурсій та інших одноразових загальних заходів, які можуть проводитися спеціалістами баз практики, та інше.

Згідно з

п. 5.3 Положення оплата праці безпосередніх керівників практики від бази практики здійснюється навчальним закладом згідно з діючими в період практики ставками погодинної оплати праці працівників, зайнятих в усіх галузях народного господарства, за проведення учбових занять із розрахунку 1 година на одного студента на тиждень.

Розміри тарифних розрядів та ставок погодинної оплати праці працівників галузі освіти визначено

постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 та наказом Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557).

Так, згідно з

додатком 16 до наказу № 557 ставка погодинної оплати особи, яка не має наукового ступеня та працює із студентами вищих навчальних закладів I та II рівнів акредитації, становить 2,85 відсотка посадового окладу працівника I тарифного розряду. На цей час посадовий оклад працівника I тарифного розряду встановлено Кабінетом Міністрів України на рівні 545 грн.

Отже, виходячи з вищевикладеного ставка погодинної оплати праці вчителя загальноосвітнього навчального закладу, який керує педагогічною практикою студентів коледжу в цьому загальноосвітньому навчальному закладі, становить 15,53 грн. Ураховуючи те, що практика студентів може проходити не один тиждень і в одного керівника практики може бути декілька студентів, загальна сума оплати за керівництво практикою цій особі розраховуватиметься за формулою:

15,53 грн. x кількість тижнів практики x кількість студентів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі