Теми статей
Обрати теми

Надання відпустки та допомоги молодим фахівцям

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надання відпустки та допомоги молодим

фахівцям

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Який порядок надання відпустки та допомоги молодим фахівцям, які закінчили вищий медичний заклад освіти ІІІ — ІV рівнів акредитації?

(м. Київ)

 

Для з’ясування цього питання слід керуватися Порядком працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.96 р. № 992 (далі — Порядок № 992), а також розробленим на виконання цієї постанови Порядком працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням, затвердженим наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.12.97 р. № 367.

Згідно з

п. 24 Порядку № 992 молодим фахівцям, які одержали направлення на роботу після закінчення вищого навчального закладу, надається відпустка тривалістю 30 календарних днів. За час відпустки молодим фахівцям за рахунок замовника (тобто закладу, в який його направлено на роботу) виплачується допомога в розмірі академічної або соціальної стипендії, яку вони отримували в останній місяць навчання у вищому навчальному закладі, без урахування додаткової соціальної стипендії, що виплачується особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Отже, молодому фахівцю виплачується допомога в розмірі академічної стипендії, якщо він отримував її в останній місяць навчання. Довідку про розмір академічної стипендії надає молодому фахівцю вищий навчальний заклад разом зі всіма документами після закінчення навчального закладу. З цього випливає, що молодому фахівцю, який не отримував стипендію в останній місяць навчання у вищому навчальному закладі, допомога на час вказаної відпустки не виплачується.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі