Теми статей
Обрати теми

Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників

Редакція ОП
Постанова від 05.10.2009 р. № 1130

кабінет міністрів україни

П

ро встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників

Постанова від 05.10.2009 р. № 1130

 

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників Кабінет Міністрів України постановляє:

Установити

з 1 січня 2010 р. вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

 

Прем’єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

 

КОМЕНТАР ФАХІВЦЯ

 

З 1 СІЧНЯ 2010 РОКУ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ УСТАНОВЛЮЄТЬСЯ НАДБАВКА ДО ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ

 

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, спрямовану на підвищення престижності праці педагогічних працівників, згідно з якою з 1 січня 2010 року деяким категоріям таких працівників буде збільшено заробітну плату шляхом установлення надбавки до посадового окладу.

Виділимо деякі особливості встановлення такої надбавки.

1. Надбавка встановлюється тільки:

— учителям та вихователям загальноосвітніх навчальних закладів;

— викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної та комунальної форм власності;

— керівникам і заступникам керівників зазначених закладів

за умови, якщо

перелічені вище посади належать до педагогічних.

Нагадаємо, що посади педагогічних працівників визначено Переліком посад педагогічних і науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

2. Надбавку встановлено в чітко фіксованому розмірі —

20 % посадового окладу (тарифної ставки). Це означає, що таку надбавку не може бути збільшено або зменшено на розсуд керівника, а також те, що вона встановлюється без урахування інших надбавок і доплат.

3. Надбавка має

обов’язковий характер, тобто керівники відповідних установ освіти повинні забезпечити виплату надбавки в установленому розмірі.

4. Як випливає з п. 34 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102, така надбавка нараховується працівникам

на посадовий оклад (тарифну ставку) з урахуванням підвищень.

Цю постанову Кабінету Міністрів України було доведено для ознайомлення та використання в роботі Міністерству освіти і науки Автономної республіки Крим, управлінням освіти та науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, головам Рад директорів вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації наказом Міністерства освіти і науки України від 06.11.2009 р. № 1014.

 

Оксана ТКАЧЕНКО,
 заступник начальника відділу праці та
 нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки
 та фінансування Міністерства освіти і науки України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі