Теми статей
Обрати теми

Державна допомога по догляду за дитиною до досягненя нею трирічного віку

Редакція ОП
Стаття

Державна допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

 

До 2008 року працюючі жінки, які народили дитину, допомогу по догляду за дитиною отримували за місцем роботи. Починаючи з 2008 року призначення цієї допомоги покладено на органи праці та соціального захисту населення.

Про існуючий на цей час порядок отримання державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку жінками, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, і піде далі мова.

 

Людмила ГОНЧАРОВА, заступник начальника відділу соціальних допомог та житлових субсидій Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

ВИКОРИСТАНІ ДОКУМЕНТИ

Закон № 2811 —

Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» від 21.11.92 р. № 2811-XII.

Порядок № 1751 —

Порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затверджений постановою КМУ від 27.12.2001 р. № 1751.

 

Умови призначення та виплати державної допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (далі — допомога) визначає

Порядок № 1751, розроблений та затверджений відповідно до Закону № 2811.

Допомога надається одному з батьків дитини, усиновлювачу, опікуну, дідусю, бабусі або іншому родичу, який фактично здійснює догляд за дитиною, із дня настання відпустки для догляду за дитиною по день її закінчення.

Особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності та господарювання,

допомога призначається на підставі витягу з наказу (розпорядження) роботодавця про надання особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Для найманих працівників фізичних осіб — підприємців допомога призначається на підставі довідки роботодавця, до якої за відсутності печатки додається копія свідоцтва про державну реєстрацію (п. 20 Порядку № 1751).

Для одержання допомоги необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення (далі — управління) за місцем реєстрації та надати такі документи:

1) заяву, що складається за формою, затвердженою Мінпраці (бланк заяви видається в управлінні);

2) завірену копію або витяг з наказу (розпорядження) роботодавця про надання відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

3) копію свідоцтва про народження дитини.

При собі також слід мати паспорт та ідентифікаційний номер.

Усиновителі та опікуни подають також копію рішення про усиновлення або встановлення опіки.

Особи, які працюють у режимі неповного робочого часу або вдома, подають довідку з місця роботи про початок виконання трудових обов’язків на зазначених умовах.

Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в управлінні за місцем реєстрації.

До уваги роботодавців!

Якщо особа приступила до роботи в режимі повного робочого часу або оформила відпустку у зв’язку з навчанням до закінчення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, роботодавець повинен протягом п’яти днів після видання наказу про припинення зазначеної відпустки повідомити про це орган праці та соціального захисту населення за місцем проживання такої особи. Виплата допомоги припиняється з дня початку виконання трудових обов’язків у режимі повного робочого часу або з дня початку навчання.

Допомога виплачується в розмірі, що дорівнює різниці між: з 1 січня 2008 року — 50 відсотками, з 1 січня 2009 року — 75 відсотками, з 1 січня 2010 року — 100 відсотками прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менш 130 грн. (

Прикінцеві положення Закону № 2811).

У 2009 році прожитковий мінімум для працездатних осіб установлено в розмірі 669 грн.* на місяць (

ст. 54 Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік»).

* Щодо розміру прожиткового мінімуму див. також Закон України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.2009 р. № 1646-VI на с. 4 цього номера. —

Прим. ред.

Таким чином, у 2009 році

мінімально встановлений розмір допомоги дорівнює 130 грн., а максимально можливий, який розраховується залежно від доходу сім’ї, складає 501,75 грн.

Для призначення допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, подається в установленому порядку довідка про склад сім’ї та декларація про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї). Дохід сім’ї визначається згідно з

Методикою обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальної допомоги, затвердженою наказом Мінпраці, Мінекономіки, Мінфіну, Держкомстату, Держкоммолодьспорту від 15.11.2001 р. № 486/202/524/455/3370.

До

складу сім’ї особи, яка звернулася за призначенням допомоги, включаються:

— чоловік (дружина);

— рідні, усиновлені та підопічні діти зазначених осіб віком до 18 років, а також діти віком до 23 років, які навчаються за денною формою у вищих навчальних закладах I-IV рівня акредитації та професійно-технічних навчальних закладах і не мають власних сімей, незалежно від місця проживання або реєстрації місця проживання;

— неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I і II групи або інвалідами I групи та проживають разом з батьками;

— непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними та перебувають на їх утриманні у зв’язку з відсутністю власних доходів;

— жінка та чоловік, які проживають однією сім’єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей.

До

складу сім’ї баби, діда або іншого родича, який фактично здійснює догляд за дитиною, не є усиновителем або опікуном дитини та звертається за призначенням допомоги, не включається дитина, на догляд за якою призначається допомога (п. 22 Порядку № 1751).

Приклад 1.

За призначенням допомоги з урахуванням доходу сім’ї в листопаді 2009 року звертається жінка, до складу сім’ї якої входять чоловік (не працює); троє неповнолітніх дітей.

Управлінням проведено наступний розрахунок допомоги:

1. Сукупний дохід сім’ї за шість місяців, що передували місяцю звернення (з травня по жовтень 2009 року), —

6311,31 грн., у тому числі:

2561,31 грн. — лікарняний по вагітності та пологам;

3750 грн. — допомога при народженні третьої дитини (щомісячні виплати по 1250 грн., які враховуються до сукупного доходу).

2. Середньомісячний сукупний дохід сім’ї з розрахунку на одну особу:

6311,31 грн. : 6 міс. : 5 ос. =

210,38 грн.

3. Розмір допомоги:

501,75 грн. - 210,38 грн. =

291,37 грн.

Приклад 2.

За призначенням допомоги з урахуванням доходу сім’ї в листопаді 2009 року звертається одинока мати, яка має на утриманні одну неповнолітню дитину.

Управлінням проведено наступний розрахунок допомоги:

1. Сукупний дохід сім’ї за шість місяців, що передували місяцю звернення (з травня по жовтень 2009 року), —

4722,6 грн., у тому числі:

1002,6 грн. — допомога одинокій матері;

3720 грн. — допомога при народженні першої дитини (щомісячні виплати по 620 грн., що включаються до сукупного доходу).

2. Середньомісячний сукупний дохід сім’ї з розрахунку на одну особу:

4722,6 грн. : 6 міс. : 2 ос. =

393,55 грн.

3. Розрахунковий розмір допомоги:

501,75 грн. - 393,55 грн. =

108,2 грн.

4. Розмір призначеної допомоги —

130,0 грн. (оскільки розрахунковий розмір допомоги менше ніж законодавчо встановлений мінімальний розмір, то допомога призначена в мінімальному розмірі — 130,0 грн.).

Виплата допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, здійснюється протягом шести календарних місяців. Якщо особа, якій призначена допомога, після закінчення зазначеного строку не підтвердила право на призначення допомоги в розмірі, що перевищує мінімальний, допомога виплачується в мінімальному розмірі.

 

Запитання 1

. Чи має право на отримання допомоги жінка, яка працевлаштувалась на підприємство на 0,5 ставки, маючи дитину віком 1,5 року? Раніше вона отримувала допомогу як непрацююча особа.

Непрацюючим жінкам, які отримують державну допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, виплата допомоги припиняється із дня працевлаштування (

п. 23 Порядку № 1751). Однак у цьому випадку жінка працевлаштувалася на умовах неповного робочого часу, а тому має право на отримання допомоги (п. 23. Порядку). При цьому слід мати на увазі, що отримувати допомогу як працююча особа вона зможе лише в разі надання їй відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Наказ роботодавця щодо надання такої відпустки може мати такий вигляд:

 

 

НАКАЗ

12 листопада 2009 року

№ 85-В

 

Про надання відпустки

 

1. Надати Івановій Тамарі Андріївні, прибиральниці службового приміщення, відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 12 листопада 2009 року по 10 грудня 2010 року.

2. Дозволити Івановій Тамарі Андріївні працювати на 0,5 ставки на посаді прибиральниці службового приміщення під час перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

 

Підстава: заява Іванової Т.А. від 12.06.2009 р., копія свідоцтва про народження дитини, Іванова Сергія, серія І-АМ № 003598.

<...>

 

 

Запитання 2

. У період перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку жінка набуває право на відпустку для догляду за другою дитиною. Які документи необхідно оформити, щоб вона отримувала допомогу на обох дітей?

Підставою для призначення допомоги є наказ про надання відпустки. Тому допомога на другу дитину буде призначена лише за умови надання до управління наказу про надання їй відпустки для догляду саме за цією дитиною. Інше чинним законодавством не передбачено.

 

Запитання 3

. Жінка перебувала у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. У зв’язку з ліквідацією підприємства вона звільнена з роботи. Чи буде отримувати допомогу зазначена особа, якщо дитині не виповнилось три роки?

Допомога працюючим особам надається із дня настання відпустки для догляду за дитиною по день її закінчення. Для розірвання трудових відносин роботодавець повинен на підставі заяви працівниці видати наказ про вихід з відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Відповідно й виплата допомоги припиняється. Тому зазначеній особі необхідно звернутися до управління за місцем отримання допомоги та подати заяву на призначення допомоги як непрацюючій особі. Допомогу буде призначено лише з дня подання такої заяви та копії трудової книжки, а в разі перебування на обліку в центрі зайнятості — довідки про те, що виплата допомоги по безробіттю або матеріальної допомоги по безробіттю не проводиться.

 

Звертаємо увагу:

фізичні особи — суб’єкти підприємницької діяльності мають право на отримання допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку незалежно від факту здійснення підприємницької діяльності. Річ у тім, що з 18 вересня 2009 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» від 09.09.2009 р. № 971. Нормами цього урядового рішення змінено порядок призначення допомоги фізичним особам — суб’єктам підприємницької діяльності.

Відтепер допомога надаватиметься їм як особам, які працюють на умовах неповного робочого часу.

Для призначення допомоги фізичні особи — підприємці замість передбаченої раніше довідки державної податкової адміністрації про те, що вони не провадять підприємницьку діяльність, надають до органу праці та соціального захисту населення копію свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи — підприємця.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі