Теми статей
Обрати теми

Соціальне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Редакція ОП
Відповідь на запитання

С

оціальне забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

На які соціальні виплати та допомоги можуть розраховувати особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які вступили до вищих навчальних закладів для отримання кваліфікації спеціаліста (магістра)?

(м. Полтава)

 

Особи, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, мають право вступати до вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації для продовження навчання за програмами підготовки фахівців наступного освітньо-кваліфікаційного рівня за умови вступу на напрям підготовки, що відповідає напряму підготовки раніше здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня.

Відповідно до

Умов прийому до вищих навчальних закладів України, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 18.09.2009 р. № 873, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років користуються пільгами поза конкурсного вступу на навчання.

У разі зарахування на навчання за кошти державного бюджету за освітньо-професійною програмою спеціаліста (магістра) особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зараховуються на повне державне утримання.

Під час навчання цій категорії студентів виплачується:

— на одяг і взуття не менше 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто на цей час 595 грн.;

— на придбання літератури в розмірі трьох мінімальних ординарних (звичайних) академічних стипендій, тобто на цей час 1590 грн.;

— у разі відсутності можливості для організації повноцінного харчування зазначеним категоріям студентів у навчальному закладі може виплачуватися грошова компенсація в розмірі вартості харчування у школах-інтернатах відповідного регіону з урахуванням торговельних націнок;

— матеріальна допомога в розмірі не менше 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 136 грн.;

— соціальна стипендія у розмірі 1160 грн., а у разі відмінного навчання — 1220 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі