Теми статей
Обрати теми

Виплата одноразової адресної грошової винагороди молодим спеціалістам — педагогам

Редакція ОП
Відповідь на запитання

В

иплата одноразової адресної грошової винагороди молодим спеціалістам — педагогам

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Особа навчалася за державним замовленням за рахунок бюджетних коштів не весь період навчання, а лише останній рік, коли здобувала кваліфікацію спеціаліста. Чи має вона право на отримання одноразової адресної грошової винагороди, що виплачується молодим спеціалістам — педагогам?

(м. Черкаси)

 

З метою заохочення молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів до роботи в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах починаючи з 2007 року запроваджене надання їм одноразової адресної грошової допомоги. Здійснення таких виплат визначене постановою Кабінету Міністрів України «Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів» від 26.09.2006 р. № 1361 (далі — постанова № 1361).

На виконання цієї

постанови для проведення зазначених виплат у поточному році наказом Міністерства освіти і науки України від 07.09.2009 р. № 827 було затверджено Порядок надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів у 2009 році (далі — Порядок № 827).

Згідно з

Порядком № 827 допомога надається випускникам 2008-2009 навчального року денної форми навчання, які навчалися за рахунок бюджетних коштів за державним замовленням у вищих навчальних закладах I — IV рівнів акредитації державної та комунальної форм власності незалежно від підпорядкування, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали договір на строк не менш як три роки про роботу в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах на посадах педагогічних працівників.

Ураховуючи те, що ані

постановою № 1361, ані Порядком № 827 для надання такої допомоги у 2009 році не передбачено обмежень щодо терміну навчання за державним замовленням за рахунок бюджетних коштів, вважаємо, що випускники, які навчалися за рахунок бюджетних коштів за державним замовленням не протягом усіх п’яти років навчання, а лише останній рік (за програмою спеціаліста), також мають право на отримання одноразової адресної грошової допомоги.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі