Теми статей
Обрати теми

Перерахунок одноразової грошової допомоги держслужбовцю при виході на пенсію

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Перерахунок одноразової грошової допомоги держслужбовцю при виході на пенсію

 

Алла ЛИТВИН, заступник директора Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці, начальник відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

У травні 2005 року державний службовець вийшов на пенсію, не досягнувши граничного строку перебування на державній службі, та отримав грошову допомогу в розмірі 10 місячних окладів виходячи з посадового окладу 373 грн.

У жовтні 2005 року працівника було прийнято на роботу до цієї самої державної установи. На сьогодні його посадовий оклад становить 1620 грн.

Чи проводиться перерахунок грошової допомоги з нового посадового окладу при подальшому звільненні такого державного службовця при досягненні ним граничного строку перебування на держслужбі?

(м. Біла Церква, Київська обл.)

 

Згідно зі

ст. 37 Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (далі — Закон про держслужбу) у разі виходу на пенсію за наявності стажу державної служби не менше 10 років виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 10 місячних посадових окладів. Із зазначеного випливає, що грошова допомога виплачується за умови досягнення державним службовцем установленого законодавством пенсійного віку, у тому числі зниженого, наявність у нього не менше 10 років стажу державної служби, припинення ним державної служби та призначення йому пенсії державного службовця.

При цьому нарахування одноразової грошової допомоги здійснюється виходячи з умов оплати праці за останньою посадою. Таким чином, якщо працівник звільняється з посади, на якій він працював виходячи з окладу 373 грн., то й право на отримання грошової допомоги він має

виходячи з окладу 373 грн .

Про виплату

зазначеної грошової допомоги вноситься відповідний запис до трудової книжки.

При поверненні особи на державну службу до відповідних органів виплачена одноразова грошова допомога (у цьому випадку в розмірі 10 місячних посадових окладів при виході на пенсію з пониженим пенсійним віком) їм не повертається. При подальшому звільненні зі служби в органах ця грошова допомога повторно не виплачується. Отже, у такій ситуації про перерахунок не йдеться.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі