Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ВИДАЧІ ДОВІДОК ПРО ЗАРПЛАТУ ДЛЯ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ

28 серпня 2009 року набрав чинності наказ Мінпраці від 04.06.2009 р. № 208/164, яким унесено зміни до Порядку видачі довідок про зарплату для перерахунку пенсій державним службовцям у разі ліквідації органів, з яких особа вийшла на пенсію, а також перейменування (відсутності) посад, затвердженого спільним наказом Мінпраці та Головдержслужби від 03.12.2003 р. № 319/144.

Пункт 3 Порядку доповнено новим абзацом, згідно з яким колишнім працівникам ліквідованих будівельних організацій («Укрбуд», «Укрмонтажспецбуд», «Укрбудматеріали», «Украгропромбуд», концернів «Укрмісцевпром», «Укрторф», союзу «Укрсоюзсервіс»), за якими зберігся статус держслужбовців, у довідці про заробітну плату для перерахунку пенсій надбавки (крім установлених у п. 11 Порядку) та премія враховуються в порядку, передбаченому п. 4 постанови КМУ від 31.05.2000 р. № 865 для відповідних посад у Міністерстві регіонального розвитку та будівництва України згідно з інформацією, наданою цим органом.

 

УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПРИЙМАННЯ ЗВІТІВ ПФУ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

Пенсійний фонд наказом від 27.03.2009 р. № 43 затвердив процедуру організації у 2009 році

тестової експлуатації технології розширення доступу страхувальників до системи подання звітів ПФУ в електронній формі.

Затверджені Методичні рекомендації визначають механізм відпрацювання технології та методології подання звітності в електронній формі до Пенсійного фонду України за участі посередника.

Посередник — юридична особа, яка здійснює передачу (доставку) електронних звітів та електронних квитанцій у системі електронної звітності за дорученням страхувальника на підставі відповідних укладених договорів. ПФУ інформує страхувальників про посередників, які мають відповідні промислово пристосовані технологічні рішення для приймання та оброблення звітності, шляхом розміщення інформації на офіційних веб-сайтах ПФУ (

www.pfu.gov.ua) та Центру обробки електронної звітності.

У термін до 31.12.2009 р. результати тестової експлуатації технології розширеного доступу до системи подання звітності ПФУ в електронній формі буде проаналізовано і на розгляд правління ПФУ буде подано проект рішення про внесення змін до чинного Порядку подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі, затвердженого постановою правління ПФУ від 19.04.2007 р. № 7-7.

 

ПІЛОТНИЙ ПРОЕКТ ЩОДО ЗБИРАННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ЗВІТНОСТІ ДЕРЖКОМСТАТУ

Наказом Держкомстату України від 25.02.2009 р. № 69 у 2009 році запущено

пілотний проект зі збирання та оброблення статистичної звітності в електронній формі в головних управліннях статистики в м. Києві та Київській області.

На період проведення пілотного проекту розроблено Порядок подання звітності в електронній формі. Порядок визначає послідовність подання звітності в електронній формі та поширюється на респондентів, адресата звітності, оператора електронної звітності, а також акредитовані центри сертифікації ключів, що надають послуги електронного цифрового підпису.

За результатами пілотного проекту в термін до 16 листопада 2009 року на розгляд колегії Держкомстату буде надано звіт і пропозиції щодо вдосконалення системи збирання статистичної інформації.

 

ЗМІНено ІНСТРУКЦІю ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ ОРГАНАМИ ФОНДУ БЕЗРОБІТТЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО АДМІНПОРУШЕННЯ

Постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 23.07.2009 р. № 127 унесено зміни до Інструкції щодо оформлення органами Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття матеріалів про адміністративні правопорушення, затвердженої постановою правління Фонду від 24.04.2003 р. № 196.

Зокрема, Інструкцію доповнено новим пунктом 4.6, згідно з яким у разі примусового порядку виконання постанови про накладення штрафу з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу. Цю норму передбачено ст. 308 КУпАП.

Також у новій редакції наведено форму постанови про накладення адміністративного штрафу органами Фонду на випадок безробіття.

Постанова набрала чинності 7 вересня 2009 року.

 

ОБЛІК ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА ВИПЛАТАМИ, ПЕРЕДБАЧЕНИМИ ст. 57 ЗАКОНУ «ПРО ОСВІТУ»

Держказначейство України в листі від 10.08.2009 р. № 09-06/1582-13343 надало роз'яснення щодо порядку погашення у 2009 році кредиторської заборгованості державного бюджету за 2004 — 2005 роки за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на здійснення виплат, визначених Законом України «Про реструктуризацію заборгованості за виплатами, передбаченими статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів».

Згідно з роз'ясненнями Держказначейства до сум, що нараховуються та відображаються у формах бухгалтерського обліку як кредиторська заборгованість державного бюджету, включаються нараховані за фактичний час роботи виплати надбавок за вислугу років за період із січня 1997 по серпень 2002 року і допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки за період із січня 1998 по серпень 2002 року, у тому числі здійснені з місцевих бюджетів на підставі рішень судів.

 

ІНФЛЯЦІЯ У СЕРПНІ 2009 року

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у серпні 2009 року склав

99,8 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі