Теми статей
Обрати теми

Оплата за кваліфікаційну категорію, виплата надбавки за тривалість безперервної роботи лікарю

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Оплата за кваліфікаційну категорію, виплата надбавки за тривалість безперервної роботи лікарю

 

Лідія ГАВРИЛЕНКО, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту Профспілки працівників охорони здоров’я України

 

Чи може лікар загальної практики працювати на посаді лікаря-педіатра? Чи здійснюється йому оплата кваліфікаційної категорії? Чи виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи?

(Київська обл.)

 

Відповідно до

п. 24 наказу МОЗ України «Про подальше удосконалення атестації лікарів» від 19.12.97 р. № 359 лікарем-спеціалістом однієї зі спеціальностей може бути лікар, який закінчив інтернатуру, магістратуру, клінічну ординатуру або аспірантуру з цієї спеціальності та має сертифікат лікаря-спеціаліста, а також особи, які допущені в установленому порядку до лікарської діяльності, пройшли курси спеціалізації, стажування або інші види підготовки та мають необхідну теоретичну й практичну підготовку за своєю спеціальністю, володіють сучасними методами профілактики, діагностики та лікування хворих.

Оплата за кваліфікаційну категорію здійснюється за умови, якщо спеціаліст працює за тією спеціальністю, за якою присвоєно кваліфікаційну категорію (п.п. 5 п. 2.4 наказу Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519). Тому при роботі на посаді лікаря загальної практики — сімейної медицини посадовий оклад підвищується фахівцю за наявності кваліфікаційної категорії з цієї спеціальності. Для підвищення посадового окладу за посадою лікар-педіатр фахівець має отримати кваліфікаційну категорію з цієї спеціальності. У цьому випадку йому виплачується надбавка за тривалість безперервної роботи на обох посадах.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі