Теми статей
Обрати теми

Зменшення тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів для працівників з неповним робочим часом

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Зменшення тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів для працівників з неповним робочим часом

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи діє норма відносно зменшення тривалості роботи на одну годину напередодні святкових днів для працівників, які з економічних причин працюють у режимі неповного робочого тижня (4 дні)?

(м. Тульчин, Вінницька обл.)

 

Відповідно до ст. 53 КЗпП напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Тривалість роботи напередодні вихідних днів при шестиденному робочому тижні не може перевищувати п’яти годин. При цьому слід мати на увазі, що слово «напередодні» означає день, який безпосередньо передує святковому або неробочому.

Ця норма не розповсюджується на працівників, яким уже встановлено скорочену тривалість робочого часу відповідно до ст. 51 КЗпП.

Щодо заборони скорочення тривалості роботи напередодні святкових і неробочих днів для працівників, яким установлено неповний робочий час, у

КЗпП не йдеться.

Нагадаємо, що встановлення

неповного робочого часу регламентується ст. 56 КЗпП. Оплата праці таких працівників провадиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку.

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав

працівників.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі