Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку у військовослужбовців, які відряджені до органів виконавчої влади

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Право на надбавку у військовослужбовців, які відряджені до органів виконавчої влади

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи може бути встановлено 20-відсоткову надбавку відповідно до постанови КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 військовослужбовцям, відрядженим до органів виконавчої влади та призначеним на посади начальника ліцею, командира роти — офіцера-вихователя ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою?

(м. Суми)

 

5 жовтня 2009 року Кабінетом Міністрів України було прийнято

постанову «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників» № 1130 (далі — постанова № 1130).

Постановою № 1130

передбачено встановлення з 1 січня 2010 року вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, надбавки в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Слід зазначити, що відповідно до

ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.98 р. № 651-XIV ліцей, у тому числі з посиленою військово-фізичною підготовкою, — це загальноосвітній навчальний заклад III ступеня з профільним навчанням і допрофесійною підготовкою.

Тобто, враховуючи зазначене, керівник, заступники керівника, які є педагогічними працівниками, вчителі та вихователі ліцею мають право на встановлення зазначеної 20-відсоткової надбавки.

Одночасно звертаємо увагу на те, що відповідно до

Положення про ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.99 р. № 717, для здійснення навчально-виховного процесу в такому навчальному закладі залучаються військовослужбовці Збройних Сил, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, внутрішніх військ МВС. Вони відряджаються до ліцеїв на відповідні посади за їх згодою із залишенням на військовій службі.

Оплата праці таких відряджених військовослужбовців здійснюється відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок і норми грошового та матеріального забезпечення військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Державної кримінально-виконавчої служби, відряджених до державних органів, установ та організацій» від 07.02.2001 р. № 104 (далі — постанова № 104).

Згідно з

п. 1 постанови № 104 грошове забезпечення відрядженим військовослужбовцям виплачується виходячи з окладів за посадами, займаними зазначеними особами в державних органах, установах та організаціях, до яких вони відряджені, інших виплат, установлених для відповідних працівників цих органів, установ та організацій.

Тобто відрядженим військовослужбовцям (у даному випадку начальнику ліцею, командиру роти — офіцеру-вихователю) оплата праці здійснюється за посадовими окладами педагогічних працівників ліцею (директора, учителя, вихователя).

Також вони мають право на отримання всіх інших виплат, передбачених для таких працівників цього ліцею, зокрема й надбавки, передбаченої постановою № 1130.

Крім того, за такими працівниками зберігаються їх оклади за військовими (спеціальними) званнями та надбавка за вислугу років у розмірах і порядку, визначених законодавством для військовослужбовців, осіб начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної кримінально-виконавчої служби.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі