Теми статей
Обрати теми

Стаж роботи в Товаристві Червоного Хреста: право на надбавку за вислугу років для медпрацівників

Редакція ОП
Відповідь на запитання

СТАЖ РОБОТИ В ТОВАРИСТВІ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА: ПРАВО НА НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ДЛЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України 

 

В якому розмірі має право на надбавку за вислугу років медична сестра, яка працює в обласній фізіотерапевтичній лікарні, якщо її стаж роботи згідно із записами у трудовій книжці складає 12 років, причому з них:

4 роки — на посаді медичної сестри обласної фізіотерапевтичної лікарні;

8 років — на посаді медичної сестри патронажної служби районної організації Товариства Червоного Хреста України?

(м. Старобельськ, Луганська обл.) 

 

З 1 січня 2010 року виплату надбавки за вислугу років медичним працівникам запроваджено

постановою КМУ «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418).

Порядок її виплати поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (медичних сестер), умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Розмір надбавки за вислугу років залежить від стажу роботи, а саме:

— при стажі роботи понад 3 роки надбавка виплачується в розмірі 10 % до посадового окладу;

— понад 10 років — у розмірі 20 % до посадового окладу;

— понад 20 років — у розмірі 30 % до посадового окладу.

Періоди роботи, які зараховуються до стажу роботи для встановлення такої надбавки, визначені

п. 4 Порядку № 1418.

Постановою КМУ «Про внесення змін до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я»

від 20.01.2010 р. № 47 (далі — постанова № 47) розширено перелік закладів та установ, робота на медичних посадах в яких зараховується до стажу роботи, який дає право на встановлення такої надбавки.

Відповідно до змін, внесених

постановою № 47, до такого стажу зараховується час роботи на відповідних посадах медичних працівників не лише в закладах охорони здоров’я, а й у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Обласні та районні організації Товариства Червоного Хреста України не є ні державними, ні комунальними. Це громадські благодійні організації, які допомагають органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері, надають медичну, соціально-побутову, матеріальну та іншу допомогу самотнім і малозабезпеченим громадянам.

Тому

період роботи на посаді медичної сестри патронажної служби районної організації Товариства Червоного Хреста України не може бути зарахований до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років згідно з Порядком № 1418.

Отже, у вашому випадку, працівнику до такого стажу буде зараховано лише 4 роки — період роботи на посаді медичної сестри державного закладу охорони здоров’я. Тобто надбавка за вислугу років працівнику має бути встановлена в розмірі 10 % до посадового окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі