Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО РОЗМІРИ РАЗОВОЇ ДОПОМОГИ ДО 65-ї РІЧНИЦІ ДНЯ ПЕРЕМОГИ ВЕТЕРАНАМ ВІЙНИ ТА ІНШИМ ОСОБАМ

Постановою КМУ від 07.04.2010 р. № 299 затверджено розміри разової грошової допомоги, що виплачується у 2010 році особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» від 22.10.93 р. № 3551-ХII та «Про жертви нацистських переслідувань» від 23.03.2000 р. № 1584-III.

Установлено, що

виплата разової допомоги провадиться до 5 травня 2010 року відповідними органами праці та соціального захисту населення через поштові відділення зв'язку чи установи банків шляхом перерахування коштів на особовий рахунок громадян за місцем отримання пенсії, а особам, які не є пенсіонерами, — за місцем їх проживання.

Також зазначеною постановою внесено зміни до постанови КМУ «Про заходи з організації бюджетного процесу у 2010 році» від 29.12.2009 р. № 1414, відповідно до яких до 14 квітня 2010 року Мінфін має забезпечити перерахування Мінпраці коштів у сумі 600,1 млн грн. на виплату разової допомоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія зазначених вище законів.

Постанова набрала чинності 13 квітня 2010 року.

 

ПРОПОЗИЦІЇ МІНПРАЦІ ЩОДО РОЗШИРЕННЯ ПЕРЕЛІКУ КАТЕГОРІЙ ГРОМАДЯН, ЯКІ МАЮТЬ ПРАВО НА СОЦДОПОМОГУ

На офіційному сайті Мінпраці опубліковано проект постанови Кабміну, яким передбачено унести зміни до постанови КМУ «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» від 29.12.2009 р. № 1417.

Зазначеним проектом, зокрема, розширюється перелік категорій громадян, які можуть звернутися за допомогою до соціальних центрів. У новій редакції до таких категорій належатимуть

громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям та зареєстровані в держслужбі зайнятості як такі, що шукають роботу; стихійним лихом; катастрофою (та мають на утриманні неповнолітніх, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний дохід їх сімей за останні шість місяців менше ніж два прожиткові мінімуми для сім'ї. У сьогоднішній редакції дохід має бути менше одного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Крім того, уносяться зміни до порядку проведення соціального обслуговування категорій громадян, які мають право на соціальну допомогу.

 

МІНПРАЦІ ПРО УТРИМАННЯ ІЗ ЗАРПЛАТИ

Мінпраці в листі від 12.02.2010 р. № 25/06/186-10 роз'яснило особливості застосування норми ст. 128 КЗпП.

Відомство зауважило, що

обмеження, установлені зазначеною нормою щодо неперевищення при кожній виплаті заробітної плати загального розміру всіх відрахувань 20 %, а в окремих випадках — 50 % зарплати, яка підлягає виплаті працівнику, не поширюються на відрахування податку з доходів фізичних осіб. Це зумовлено тим, що частина нарахованої працівнику заробітної плати, яка підлягає перерахуванню до бюджету у вигляді податку на доходи, не належить до виплати працівнику.

 

ФСС ВІД НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ УСТАНОВИВ КОЕФІЦІЄНТ ПІДВИЩЕННЯ СТРАХОВИХ ВИПЛАТ У 2010 РОЦІ

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі — Фонд) постановою від 02.03.2010 р. № 1 уніс зміни до Порядку призначення, перерахунку та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління Фонду від 27.04.2007 р. № 24.

Зокрема, установлено, що коефіцієнт підвищення страхових виплат у 2010 році становить 1,0. Нагадаємо, у 2009 році було встановлено коефіцієнт 1,063.

Перерахунок розміру щомісячної страхової виплати постраждалим на виробництві провадиться виходячи з відкоригованої заробітної плати на зазначений коефіцієнт підвищення страхових виплат.

 

ОХОРОНА ПРАЦІ

Наказом Держгірпромнагляду від 12.03.2010 р. № 56 затверджено Правила охорони праці при виробництві, зберіганні, транспортуванні та застосуванні хлору.

Ці Правила застосовують при експлуатації таких об'єктів:

— підприємств, цехів, відділень, дільниць з виробництва каустичної соди, хлору та водню всіма методами електролізу розчинів хлориду натрію (калію) або соляної кислоти;

— підприємств, пов'язаних із застосуванням, зберіганням, наливанням та зливанням рідкого хлору з використанням усіх типів хлорної тари;

— підприємств, що здійснюють транспортування хлору трубопроводами та перевезення рідкого хлору транспортними засобами.

Суб'єкт господарювання зобов'язаний забезпечити працівників хлорних об'єктів спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту для захисту органів дихання, очей та шкіри від їдких речовин.

Наказ набрав чинності 16 квітня 2010 року.

З моменту набуття чинності наказу чинні раніше Правила охорони праці при виробництві, зберіганні, транспортуванні хлору, затверджені наказом Держнагляду від 29.10.93 р. № 105, втратили чинність.

 

ІНФЛЯЦІЯ В БЕРЕЗНІ 2010 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у березні 2010 року склав

100,9 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі