Теми статей
Обрати теми

Чи враховуються доплати водію при нарахуванні відпускних

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Чи враховуються доплати водію при нарахуванні відпускних

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст відділу соціально-трудових відносин та оплати праці Головного управління праці й соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

Чи враховуються під час нарахування виплат для оплати часу щорічної відпустки доплати водію, який працює в приватній фірмі, за ненормований робочий день у розмірі 25 % та за перший клас — 25 %?

(м. Тернопіль)

 

Відповідно до

ст. 2 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки) громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, мають право на відпустку.

Нарахування виплат за час щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв’язку з навчанням, творчої відпустки, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, або компенсації за невикористані відпустки, тривалість яких розраховується в календарних днях, провадиться згідно з

п. 7 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100, шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців або за менший фактично відпрацьований період на відповідну кількість календарних днів року чи меншого відпрацьованого періоду (за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством). Одержаний результат перемножується на число календарних днів відпустки.

Відповідно до

п. 3 зазначеного Порядку до складу виплат, що враховуються під час обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження, включаються: основна заробітна плата, доплати та надбавки, премії, що мають постійний характер, індексація тощо.

Тому доплати водію за ненормований робочий день у розмірі 25 % та за перший клас — 25 %

ураховуються під час нарахування середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі