Теми статей
Обрати теми

Надбавка за кураторство

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за кураторство

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи встановлюється викладачу (старшому викладачу) кафедри вищого навчального закладу ІV рівня акредитації надбавка за кураторство?

(м. Дніпропетровськ)

 

Перш за все слід зазначити, що у вищих навчальних закладах навантаження викладача складається не лише з його безпосередніх викладацьких (навчальних) годин, а й з годин його методичної, наукової та організаційної роботи.

Умови оплати праці працівників вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації визначені

постановою Кабінету Міністрів України «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298, наказом Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557, а також наказом Міністерства освіти України «Про затвердження Інструкції про оплату праці та розміри ставок заробітної плати професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів» від 02.04.93 р. № 90 (яка застосовується в частині, що не суперечить умовам оплати праці, визначеним зазначеним наказом МОН України № 557).

Вищезазначеними нормативно-правовими актами встановлення викладачам вищих навчальних закладів

надбавки саме за кураторство не передбачено.

Проте згідно із вказаними документами працівникам, у тому числі й викладачам вищих навчальних закладів, можуть бути встановлені надбавки у розмірі до 50 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) за високі досягнення у праці, за виконання особливо важливої роботи (на строк її виконання), за складність і напруженість у роботі. Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не повинен перевищувати 50 відсотків посадового окладу. Але таке обмеження не поширюється на працівників національних закладів (установ). У разі несвоєчасного виконання завдань, погіршення якості роботи та порушень трудової дисципліни зазначені надбавки скасовуються або зменшуються.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі