Теми статей
Обрати теми

Нарахування відпускних працівникам адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу вищих навчальних закладів, які здійснюють викладацьку роботу

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Н

арахування відпускних працівникам адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу вищих навчальних закладів, які здійснюють викладацьку роботу

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Яким чином та виходячи з якої тривалості щорічної основної відпустки мають нараховуватися відпускні працівникам адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації, які здійснюють у цих же закладах викладацьку роботу?

(м. Полтава)

 

Умови оплати праці працівників вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації визначені

Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Відповідно до

п. 91 Інструкції № 102 працівники навчального закладу, у тому числі адміністративно-господарського та навчально-допоміжного персоналу, можуть вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому самому закладі, але в середньому не більше 2 годин на день (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони за основною роботою отримують повний посадовий оклад (ставку). У випадках коли вищезгадані працівники отримують за основною посадою 0,5 посадового окладу (ставки), їм дозволяється вести викладацьку роботу в середньому не більше 3 годин на день (18 годин на тиждень, 720 годин на рік).

За години занять їм провадиться оплата понад основний посадовий оклад у порядку, передбаченому для викладачів, тобто за тарифікацією, яка у вищих навчальних закладах I — II рівнів акредитації затверджується один раз на рік до початку нового навчального року.

Тривалість відпустки

визначається за обійманою посадою. Нарахування відпускних за години викладацької роботи має здійснюватися виходячи з тривалості відпустки викладача вищого навчального закладу I — II рівнів акредитації (56 календарних днів). При цьому розрахунок середньої заробітної плати здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100.

Звертаємо увагу на те, що здійснення працівником адміністративно-господарського або навчально-допоміжного персоналу викладацької роботи в цьому самому навчальному закладі

не впливає на тривалість його відпустки за основною посадою.

Тобто після закінчення відпустки за основною посадою (24, 28 або 42 календарних дні) працівник приступає до виконання своїх основних посадових обов’язків і йому нараховується заробітна плата виходячи з окладу, який установлений згідно зі штатним розписом. Оплата праці йому за викладацькі години розпочинається після закінчення 56 календарних днів (за які йому нараховані відпускні) за тарифікацією, що передувала початку відпустки. Зазначимо, що тарифікація дійсна лише до початку нового навчального року, тобто до затвердження нової тарифікації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі