Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

НОВІ РОЗМІРИ ДЕРЖАВНИХ ВИПЛАТ ІНВАЛІДАМ ВІЙНИ ТА УЧАСНИКАМ БОЙОВИХ ДІЙ

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 28.07.2010 р. № 656, направлену на посилення соціального захисту інвалідів війни та учасників бойових дій.

З метою підтримки купівельної спроможності такої категорії населення у зв’язку зі зростанням цін

з 1 серпня 2010 року щомісячна державна адресна допомога до пенсії їм виплачується в новому розмірі.

У разі

якщо щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, установлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає таких розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

— 240 % — для інвалідів війни I групи;

— 215 % — для інвалідів війни II групи;

— 190 % — для інвалідів війни III групи;

— 165 % — для учасників бойових дій,

то таким особам виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії

в сумі, що не вистачає до зазначених розмірів.

У разі зміни прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, проводиться перерахунок зазначеної допомоги виходячи з розміру встановленого прожиткового мінімуму.

Документ-попередник (постанова КМУ «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії (дотації) інвалідам війни та учасникам бойових дій» від 02.12.2009 р. № 1308), що встановлював розміри таких виплат з 01.11.2009 р., утратив чинність.

Постанова набрала чинності 05.08.2010 р.

 

КОМПЕНСАЦІЯ ЗАМІСТЬ ПУТІВКИ

Мінпраці наказом від 11.06.2010 р. № 143 для деяких категорій інвалідів встановило середню вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартість самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону про Держбюджет-2010, у сумі

275 грн.

Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування (30.07.2010 р.) та

застосовується з 1 січня 2010 року.

 

ПРЕМІЮВАННЯ КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ЇХ ЗАСТУПНИКІВ

Міносвіти в листі від 13.04.2010 р. № 10/1-266 звернуло увагу на питання преміювання керівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ.

Міносвіти роз’яснило, що:

— премії керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ виплачують за рішенням органу вищого рівня та за підписом

тільки заступника Міністра освіти та науки України;

— керівники навчальних закладів, установ освіти та наукових установ мають право

самостійно вирішувати питання щодо преміювання їх заступників (проректорів) (таке право їм надано листом Міносвіти від 18.11.2005 р. № 1/9-648).

 

ДОПЛАТА ЗА ВІДСУТНЬОГО ПРАЦІВНИКА: РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНПРАЦІ

Мінпраці в листі від 08.07.2010 р. № 648/13/84-10 підтвердило, що доплату спеціалістам і службовцям за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників таких самих категорій персоналу

можна розділити між кількома працівниками, залежно від обсягу робіт (обов’язків), що виконуються додатково. Зазначену доплату передбачено п.п. «г» п. 2 постанови КМУ від 09.03.2006 р. № 268. Її встановлюють у розмірі до 50 % посадового окладу за основною роботою з використанням для цього до 50 % посадового окладу відсутнього працівника.

 

ВИНАГОРОДА ЗА ДОБРОСОВІСНУ ПРАЦЮ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ

Мінпраці в листі від 13.07.2010 р. № 657/13/84-10 розглянуло особливості, передбачені для виплати грошової винагороди державним службовцям за добросовісну безперервну працю в органах державної влади, зразкове виконання трудових обов’язків, передбаченої постановою КМУ від 24.02.2003 р. № 212 (далі — грошова винагорода).

Відомство нагадало, що грошова винагорода виплачується:

— особам, які пропрацювали безперервно на посадах державних службовців в одному чи кількох органах державної влади не менше 10 років;

— один раз на п’ять років за умови зразкового виконання посадових обов’язків і відсутності порушень трудової дисципліни з урахуванням щорічної оцінки виконання державним службовцем покладених на нього завдань і обов’язків. Винагорода видається, якщо за результатами проведення щорічної оцінки рівень виконання державним службовцем обов’язків і завдань оцінено як «добрий» і «високий».

Рішення про надання керівним працівникам і спеціалістам грошової винагороди приймає керівник відповідного органу, а керівникам органів та їх заступникам — керівник органу вищого рівня.

При цьому

мають ураховуватися результати щорічних оцінок за п’ять років перед виплатою.

 

ІНФЛЯЦІЯ В ЛИПНІ 2010 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) в липні 2010 року склав

99,8 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі