Теми статей
Обрати теми

Установлення розміру посадового окладу головному бухгалтеру

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Установлення розміру посадового окладу головному бухгалтеру

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Як правильно встановити розмір посадового окладу головному бухгалтеру гімназії?

(м. Донецьк)

 

На сьогодні оплата праці більшості працівників бюджетної сфери, зокрема галузі освіти, здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів відповідно до

постанови Кабінету Міністрів України «Про оплату працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

На виконання зазначеної

постанови Міністерством освіти і науки України було видано наказ «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Згідно із зазначеними нормативно-правовими актами посадовий оклад головного бухгалтера закладів та установ освіти (у тому числі й загальноосвітніх навчальних закладів) установлюється на 10 — 30 % нижче, ніж посадовий оклад відповідного керівника, визначений за схемами тарифних розрядів.

Зверніть увагу: якщо згідно з чинними нормативно-правовими актами директор має право на підвищення посадового окладу, то при обчисленні посадового окладу головного бухгалтера береться до уваги не підвищений посадовий оклад, а оклад, визначений за схемою тарифних розрядів. І лише після цього, враховуючи те, що згідно з Класифікатором професій посада головного бухгалтера віднесена до керівних посад, його посадовий оклад підвищується на 10 % як керівному працівникові гімназії.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі