Теми статей
Обрати теми

Умови оплати праці педагогічних та інших працівників оздоровчих таборів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Умови оплати праці педагогічних та інших працівників оздоровчих таборів

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці і нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Які умови оплати праці та матеріальне забезпечення педагогічних та інших працівників оздоровчих таборів?

(м. Керч)

 

Посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних та інших працівників оздоровчих таборів установлюються згідно з

наказом МОН України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557 (далі — наказ № 557). Працівникам, які наказом № 557 не визначені, оплата праці здійснюється за діючими умовами оплати праці у відповідних галузях бюджетної сфери.

Зазначимо, що з 2008 року

керівникам оздоровчих таборів з цілодобовим перебуванням дітей посадові оклади збільшуються на 5 відсотків (наказ МОН України «Про внесення змін до Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти» від 11.06.2007 р. № 471).

Відповідно до

п. 54 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102 , за систематичну роботу понад установлену норму годин керівникам та іншим працівникам позаміських оздоровчих таборів або таборів з цілодобовим перебуванням дітей провадиться доплата в розмірі 15 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати). Конкретний перелік працівників, які мають право на таку доплату, визначається керівником табору.

Працівникам, які за графіком роботи працюють

вночі (з 22 години вечора до 6 години ранку) здійснюється доплата в розмірі до 40 відсотків годинної тарифної ставки за кожну годину роботи в нічний час.

Для працівників оздоровчих таборів установлюється

шестиденний робочий тиждень. Працівники оздоровчих таборів працюють згідно з графіком, затвердженим керівником табору з урахуванням вимог законодавства про працю.

Для роботи в оздоровчих таборах направляються педагогічні працівники за їх згодою і в період, що не співпадає з їх відпусткою.

За

працівниками установ та закладів освіти, відрядженими для роботи в оздоровчі табори, зберігається середня заробітна плата, оплачується проїзд в обидва кінці та добові за час перебування в дорозі згідно з чинним законодавством.

Крім того, якщо у працівників, які направлені на роботу до оздоровчих таборів,

що знаходяться за межами їх постійного проживання, на посади керівних та педагогічних працівників, середня заробітна плата за основним місцем роботи менша ніж півтори ставки (посадового окладу) без урахування доплат, то за рахунок коштів, передбачених на утримання табору, виплачується заробітна плата в такому розмірі, щоб разом зі збереженою заробітною платою вона не перевищувала півтори ставки (посадового окладу). При цьому заробітна плата, яка виплачується за рахунок коштів табору, не може перевищувати ставки заробітної плати (посадового окладу) за посадою, яку обіймає працівник у таборі.

Працівникам, які пропрацювали в оздоровчому таборі більше двох місяців (крім працівників, направлених на роботу в період, що не співпадає з відпусткою), має бути виплачена компенсація за невикористану відпустку згідно з чинним законодавством.

Працівники, які залучаються до роботи в заміські оздоровчі табори всіх типів, вносять плату за харчування в розмірі 35 відсотків мінімальної заробітної плати в розрахунку на місяць.

Також відзначимо, що відповідно до

наказу № 557 працівникам таборів можуть установлюватись надбавки та доплати.

Крім того, керівнику оздоровчого табору надано право в межах фонду оплати праці, затвердженому в установленому порядку, надавати працівникам премії залежно від їх особистого внеску в загальні результати роботи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі