Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років завідувачам структурних підрозділів

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Надбавка за вислугу років завідувачам структурних підрозділів санепідемстанції

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів та бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Відповідно до яких нормативних актів установлюється надбавка за вислугу років завідувачам структурних підрозділів санітарно-епідеміологічної станції?

Ці фахівці мають вищу медичну освіту (кваліфікація — лікар-гігієніст (спеціалізація) та лікар-епідеміолог). Посадові оклади їм установлено виходячи з тарифних розрядів лікарів відповідних спеціальностей та кваліфікаційних категорій з урахуванням підвищення на 10 — 25 % залежно від обсягу робіт.

(Донецька обл.)

 

Згідно з

Порядком виплати надбавки за вислугу років посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 26.08.2009 р. № 910 (далі — Порядок № 910), з 1 січня 2010 року посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України встановлюється надбавка за вислугу років у розмірі від 10 до 30 % до посадового окладу залежно від стажу роботи (понад 3 роки — 10 %; понад 10 років — 20 %; понад 20 років — 30 %). При цьому, як випливає з назви Порядку № 910, а також з усього документа, надбавка за вислугу років виплачується саме посадовим особам державної санітарно-епідеміологічної служби України. Відповідно до п. 2 Порядку № 910 до них належать: головні державні санітарні лікарі та їх заступники, лікарі-гігієністи, лікарі-епідеміологи, лікарі-бактеріологи, лікарі-вірусологи, лікарі-паразитологи, лікарі-дезінфекціоністи, лікарі-санологи, біологи, ентомологи, лаборанти з вищою освітою, помічники лікарів, фельдшери-лаборанти (лаборанти), медичні сестри, інструктори, крім тих, які мають право на виплату надбавки за тривалість безперервної роботи.

Також слід зауважити, що особи, зазначені в

п. 2 Порядку № 910, уповноважені здійснювати державний санітарно-епідеміологічний нагляд і згідно зі ст. 31 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.94 р. № 4004-XII (далі — Закон № 4004) визначені як посадові особи державної санітарно-епідеміологічної служби України. Однак у ст. 41 Закону № 4004 завідувачів структурних підрозділів СЕС не визначено як посадових осіб, хоча вони, у свою чергу, і здійснюють державний санітарно-епідеміологічний нагляд.

Таким чином, дія

Порядку № 910 не поширюється на працівників державної санітарно-епідеміологічної служби, які не є посадовими особами СЕС, хоча вони і здійснюють такий нагляд. До них, зокрема, належать завідувачі структурних підрозділів СЕС.

Також зауважимо, що

постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — постанова № 1418) лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою з 1 січня 2010 року встановлюється надбавка за вислугу років у розмірі від 10 до 30 % до посадового окладу залежно від стажу роботи (понад 3 роки — 10 %; понад 10 років — 20 %; понад 20 років — 30 %).

Згідно з

наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорних посад і посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою в закладах охорони здоров’я» від 28.10.2002 р. № 385 санітарно-епідеміологічні станції є закладами охорони здоров’я.

Ураховуючи викладене, завідувачі структурних підрозділів санітарно-епідеміологічних станцій

мають право на встановлення надбавки за вислугу років згідно з постановою № 1418.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі