Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ПАМ'ЯТКУ «ВАШІ ПРАВА — ВАШІ ОБОВ'ЯЗКИ»

Мінпраці наказом від 03.11.2010 р. № 351 затвердило пам'ятку «Ваші права — Ваші обов'язки» для ознайомлення безробітних, які реєструються в держслужбі зайнятості, з правами та обов'язками.

У пам'ятці зазначено, що до служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатися всі громадяни, які бажають працювати або змінити місце роботи, працевлаштуватися за сумісництвом або у вільний від навчання час.

Докладну інформацію про послуги, пов'язані із забезпеченням зайнятості населення, можна отримати у фахівців центру зайнятості, а також за допомогою безкоштовної інформаційно-довідкової інтерактивної багатоканальної телефонної системи державної служби зайнятості 0-800-50-50-60, безкоштовного мобільного сервісу «Пошук роботи» — 730, інтернет-порталів державної служби зайнятості

www.dcz.gov.ua, www.trud.gov.ua.

Наказ набере чинності з

1 січня 2011 року.

 

РОЗРАХУНКОВИЙ ПЕРІОД ДЛЯ ЛІКАРНЯНИХ СЕЗОННИМ РОБІТНИКАМ

Мінпраці в листі від 09.09.2010 р. № 244/18/99-10 розглянуло особливості визначення розрахункового періоду для обчислення розміру лікарняних сезонним робітникам.

Нормативно-правовими актами встановлено, що на підприємствах, в організаціях, робота яких пов'язана із сезонним характером виробництва відповідно до Списку сезонних робіт і сезонних галузей, затвердженого постановою КМУ від 28.03.97 р. № 278, за розрахунковий період береться 12 календарних місяців підряд (з 1-го до 1-го числа), що передують місяцю, в якому настав страховий випадок.

Ураховуючи, що за розрахунковий береться період роботи за останнім основним місцем роботи, ця норма не може застосовуватися до осіб, які працювали на сезонних роботах, оскільки строк виконання таких робіт не може перевищувати 6 місяців.

Тому Мінпраці доходить таких висновків:

— якщо на підприємстві виконуються роботи, передбачені Списком сезонних робіт і сезонних галузей, для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності

постійним працівникам має враховуватися заробітна плата за 12 місяців перед настанням страхового випадку;

— для осіб,

які відпрацювали на підприємстві менше 12 місяців, до розрахункового періоду включаються всі повні календарні місяці роботи.

 

ОСОБЛИВОСТІ ВІДОБРАЖЕННЯ У СТАТИСТИЧНІЙ ЗВІТНОСТІ ОПЛАЧУВАНИХ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

Держкомстат у листі від 11.11.2010 р. № 09/3-6/301 надав роз'яснення щодо особливостей відображення у статистичній звітності працівників, прийнятих для виконання оплачуваних громадських робіт.

З метою надання тимчасової роботи безробітним на підприємствах створюють спеціальні тимчасові робочі місця, не передбачені штатним розписом. Отже,

під громадські роботи не можуть використовуватися вакантні робочі місця. Тому немає жодних підстав для включення осіб, яких направлено службою зайнятості на виконання громадських робіт, до облікової та середньооблікової кількості штатних працівників підприємства. Такі особи також не враховуються в еквіваленті повної зайнятості.

Водночас відповідно до Інструкції зі статистики заробітної плати, затвердженої наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5,

оплата праці працівників, які не перебувають у штаті підприємства (за умови, що розрахунки провадяться підприємством безпосередньо з працівниками), зокрема безробітних за виконання громадських робіт, входить до складу фонду оплати праці всіх працівників у частині основної заробітної плати і відображається в рядку 1020 форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (місячна).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі