Теми статей
Обрати теми

Посада «лікар-інтерн» належить до категорії «Фахівці»

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Посада «лікар-інтерн

» належить до категорії «Фахівці»

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

До якої категорії віднести посаду «лікар-інтерн»?

(м. Донецьк)

 

Класифікація професій наведена в

Класифікаторі професій ДК 003:2010 (далі — Класифікатор професій), розробленому на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 04.05.93 р. № 326 «Про Концепцію побудови національної статистики України та Державну програму переходу на міжнародну систему обліку і статистики» та затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 27.07.2010 р. № 327.

Згідно з цим

Класифікатором до розділу «Фахівці», зокрема, належать професії, яким відповідає кваліфікація за дипломом спеціаліста, що проходить післядипломну підготовку (стажування, інтернатуру, клінічну ординатуру тощо).

Таким чином,

Класифікатором професій передбачено в розділі «Фахівці» посаду «лікар-інтерн» (код 3229), яка відповідає класифікації професії «Інші асистенти професіоналів в галузі сучасної медицини (крім медичних сестер)».

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров'я», затвердженим наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29.03.2002 р. № 117, посада «лікар-інтерн» теж належить до розділу «Фахівці», кваліфікаційні вимоги до якої: повна вища освіта за напрямом підготовки «Медицина», спеціалізація в інтернатурі за певною спеціальністю медичного профілю.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі