Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я

Редакція ОП
Постанова від 20.01.2010 р. № 47

Кабінет Міністрів України

Про внесення змін до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я

Постанова від 20.01.2010 р. № 47

 

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1418, такі зміни:

після абзацу другого доповнити пункт новим абзацом такого змісту:

«час роботи

у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у пункті 3 цього Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я;».

У зв’язку з цим абзаци третій — сьомий вважати відповідно абзацами четвертим — восьмим;

слово і цифру «пункті 2» замінити словом і цифрою «пункті 3».

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

ДЛЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ ПЕРІОД РОБОТИ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ВКЛЮЧАЄТЬСЯ ДО СТАЖУ РОБОТИ ДЛЯ ВИПЛАТИ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

 

Кабмін прийняв постанову, якою вніс зміни до Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок*).

* Текст Порядку та коментар редакції див. в «Оплаті праці», 2010, № 2, с. 4 — 5.

Нагадаємо, що надбавку за вислугу років установлено з 1 січня 2010 року. Відповідно до п. 3 Порядку вона виплачується особам, які працюють у державних та комунальних закладах охорони здоров’я на посадах:

— керівників закладів охорони здоров’я та їх заступників із числа лікарів;

— заступників головного лікаря з медсестринства;

— керівників структурних підрозділів із числа лікарів;

— лікарів усіх лікарських спеціальностей;

— професіоналів з вищою немедичною освітою, допущених до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

— головних медичних сестер;

— фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Така надбавка встановлюється в розмірі від 10 до 30 % посадового окладу залежно від стажу роботи. Перелік періодів роботи, що зараховуються до стажу роботи для встановлення такої надбавки, чітко визначено п. 4 Порядку.

Відповідно до внесених змін п. 4 Порядку доповнено новим абзацом:

«час роботи у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у пункті 3 цього Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я»

.

Зокрема, це означає, що

час роботи в закладах освіти на посадах лікарів та медичних сестер зараховується до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років.

Таку надбавку отримають і медичні працівники, які працюють у навчальних закладах та установах освіти і науки, за умови, що оплата праці їх визначається відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я. (З цього приводу див. консультацію А. Клименко на с.  27 цього номеру.)

Постанова, що коментується, набрала чинності 27 січня 2010 року. При цьому надбавка за вислугу років установлюється починаючи з 1 січня 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі