Теми статей
Обрати теми

Про затвердження типової форми первинного обліку № П-2 «Особова картка працівника»

Редакція ОП
Наказ від 25.12.2009 р. № 495/656

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

П

ро затвердження типової форми первинного обліку № П-2 «Особова картка працівника»

Наказ від 25.12.2009 р. № 495/656

(витяг)

 

Відповідно до вимог статей 4, 14, 18 Закону України «Про державну статистику» та статей 33, 34 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», враховуючи положення статей 80, 81, 95 Цивільного кодексу України, частини восьмої статті 19 та статті 55 Господарського кодексу України та пунктів 5, 10 Положення про військовий облік військовозобов’язаних і призовників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.94 № 377, з метою подальшого вдосконалення державних статистичних спостережень підприємств, установ, організацій щодо обліку особового складу наказуємо:

1. Затвердити та ввести в дію

з 1 січня 2010 року типову форму первинної облікової документації № П-2 «Особова картка працівника», що додається.

<…>

4. Генеральному штабу Збройних Сил України:

<…>

4.2. Здійснювати загальне керівництво роботою, пов’язаною з організацією та веденням військового обліку призовників і військовозобов’язаних згідно з типовою формою первинної облікової документації, затвердженою цим наказом, та контроль за станом цієї роботи в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від підпорядкування і форм власності.

<…>

 

Голова Державного комітету статистики України О. Осауленко

Тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України В. Іващенко

 

 

img 1

img 2

 

КОМЕНТАР РЕДАКЦІЇ

 

Нова форма особової картки працівника

 

Наказом, що коментується, затверджено нову типову форму для обліку персоналу. Тепер діюча форма призначена як для ведення обліку особового складу, так і для військового обліку призовників та військовозобов’язаних.

Зазначимо, що нова типова форма первинної облікової документації застосовується з 1 січня 2010 року, оскільки саме з цієї дати наказ, що коментується, набув чинності. Форма № П-2, затверджена наказом Держкомстату від 05.12.2008 р. № 489, що діяла у 2009 році, утратила чинність теж з цієї самої дати (згідно з наказом Держкомстату від 25.12.2009 р. № 496).

Слід зазначити, що нова форма не зазнала істотних змін. До неї лише введено відомості про військовий облік працівника. На заповненні розділу II «Відомості про військовий облік» ми зупинимося детальніше.

Нагадаємо, що відповідно до п. 20 Інструкції з військового обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженої наказом Міністра оборони України від 27.06.95 р. № 165 (далі — Інструкція № 165), у процесі проведення заходів з питань військового обліку адміністрація підприємств, установ, організацій незалежно від підпорядкування та форм власності, зокрема, зобов’язана:

— забезпечити повноту і якість обліку всіх військовозобов’язаних і призовників за правилами і формами, установленими Міноборони і Мінстатом;

— систематично звіряти особові картки робітників, службовців і тих, хто навчається, із записами у військових квитках та посвідченнях про приписку до призовних дільниць і подавати ці картки не рідше одного разу на рік до військових комісаріатів для звіряння з обліковими даними військових комісаріатів;

— здійснювати систематичний облік змін у військовозобов’язаних і призовників сімейного становища, адреси місця проживання, службового становища, технічної підготовки, освіти і в п’ятиденний строк уносити ці зміни до їх особових карток та повідомляти про них у відповідні військові комісаріати у визначені ними строки.

Зазначимо, що дані військового обліку в обліковій картці заповнюються на підставі таких основних військово-облікових документів:

— для військовозобов’язаних — військового квитка або тимчасового посвідчення, яке видають замість квитка;

— для призовників — посвідчення про приписку до призовної дільниці.

Необхідно також зауважити, що п. 10 Інструкції № 165 передбачено, що керівники підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкованості та форм власності несуть відповідальність за повноту і якість обліку, стежать за виконанням військовозобов’язаними правил військового обліку.

Решта даних особової картки заповнюється працівником кадрової служби на підставі відповідних документів: паспорта, трудової книжки, диплома або іншого документа про освіту та інше.

 

Наталія ІВЛЄВА, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі