Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку за вислугу років для медпрацівників закладів освіти

Редакція ОП
Відповідь на запитання

ПРАВО НА НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ДЛЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

 

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник управління соціально-економічного захисту Профспілки працівників освіти і науки України

 

Чи мають право на надбавку за вислугу років лікарі та медичні сестри закладів освіти?

(м. Дніпропетровськ)

 

Виплату надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою запроваджено

постановою КМУ «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418. Порядок її виплати поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (медичних сестер), умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Оплата праці медичних працівників закладів освіти здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних працівників закладів охорони здоров’я, а саме на підставі нормативних актів Міністерства охорони здоров’я та Міністерства праці і соціальної політики.

Тому

зазначені категорії медичних працівників навчальних закладів та інших установ освіти мають право на таку надбавку.

Згідно з цією

постановою надбавка виплачується починаючи з 1 січня 2010 року, а її розмір залежить від стажу роботи, а саме:

 

Стаж роботи

Розмір щомісячної надбавки до посадового окладу, відсотків

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

 

Раніше до цього стажу передбачалося зараховувати час роботи на відповідних посадах медичних працівників лише в закладах охорони здоров’я.

Постановою КМУ «Про внесення змін до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я»

від 20.01.2010 р. № 47 розширено перелік закладів та установ, робота на медичних посадах в яких зараховується до такого стажу.

Зокрема, до стажу роботи, який дає право на встановлення надбавки за вислугу років лікарям та медичним сестрам, у тому числі старшим та патронажним, загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів та інших установ і закладів освіти, зараховується робота на цих посадах у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі