Теми статей
Обрати теми

Виплата надбавки за вислугу років лаборанту, який здійснює керівництво гуртком

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Виплата надбавки за вислугу років лаборанту, який здійснює керівництво гуртком

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Працівник за основним місцем роботи обіймає посаду лаборанта. Крім того, він ще здійснює керівництво гуртком в обсязі 108 годин на рік. Яким чином здійснюється виплата надбавки за вислугу років?

(м. Харків)

 

Відповідно до абз. 9 ч. 1 ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII держава гарантує педагогічним та науково-педагогічним працівникам виплату щомісячної надбавки за вислугу років у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно від стажу педагогічної роботи в таких розмірах:

— понад 3 роки — 10 відсотків;

— понад 10 років — 20 відсотків;

— понад 20 років — 30 відсотків.

Порядок

виплати цієї надбавки затверджено постановою Кабінету Міністрів України «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78).

Дія

Порядку № 78 поширюється на працівників, які обіймають посади згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Оскільки посада лаборанта

не є педагогічною, то за основною посадою така особа не має права на отримання надбавки за вислугу років.

Керівництво гуртком — це педагогічна діяльність, а тому за години здійснення такої роботи (у конкретному випадку — за 108 годин на рік) особа, за умови наявності в неї необхідного стажу педагогічної роботи, має отримувати надбавку за вислугу років як педагогічний працівник.

Грошовий розмір такої надбавки визначається відповідно до п. 8 Порядку № 78, яким передбачено, що в разі коли педагогічні та науково-педагогічні працівники виконують роботу обсягом менше або більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, розмір надбавки за вислугу років зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі