Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати надбавки деяким категоріям педагогічних працівників

Редакція ОП
Лист від 17.02.2010 р. № 1/9-80, 1632/0/14-10/13

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Щ

одо виплати надбавки деяким категоріям педагогічних працівників

Лист від 15.02.2010 р. № 1/9-80, від 17.02.2010 р. № 1632/0/14-10/13

 

Міністерство праці та соціальної політики України та Міністерство освіти і науки України, зважаючи на численні запити з місць стосовно виплати надбавки до посадового окладу (ставки заробітної плати) певним категоріям педагогічних працівників, що установлена згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 жовтня 2009 р. № 1130 «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників», роз’яснюють наступне.

1. Надбавка у розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати) установлюється з 1 січня 2010 року з метою підвищення престижності праці учителям усіх спеціальностей, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам, майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників (далі — надбавка), в тому числі педагогічним працівникам вищезгаданих закладів освіти, які обіймають посади,

що є похідними від професійних назв робіт, а саме старший викладач, старший вихователь.

Педагогічним працівникам, які працюють на умовах контракту, мають бути

внесені зміни до контракту щодо її встановлення.

2. Надбавка встановлюється до посадового окладу або ставки заробітної плати (

у тому числі і годинної ставки) за займаною посадою, визначених з урахуванням підвищень, передбачених чинними нормативно-правовими актами з оплати праці, незалежно від установлених за іншими чинними нормативно-правовими актами надбавок і доплат.

3. Якщо педагогічний працівник виконує роботу обсягом менше або більше норми, передбаченою ставкою заробітної плати,

абсолютний розмір надбавки відповідно зменшується або збільшується пропорційно навантаженню (обсягу роботи).

4. У випадках, коли за основним місцем роботи педагогічний працівник отримує неповну ставку та виконує педагогічну роботу на вищезгаданих посадах в інших навчальних закладах, надбавка встановлюється

у кожному навчальному закладі.

5. Надбавка встановлюється

учителям-логопедам логопедичних пунктів, оскільки згідно з чинним законодавством на них поширюються умови оплати праці учителів спеціальних шкіл-інтернатів, які є загальноосвітніми навчальними закладами.

6.

Обмежень щодо виплати такої надбавки працівникам, які працюють за сумісництвом, постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130 не встановлено.

7. Надбавки у навчально-виховних комплексах «загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад», «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітній навчальний заклад» встановлюються керівникам та заступникам керівників закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників,

вчителям та вихователям груп продовженого дня.

 

Заступник Міністра освіти і науки України П. Куліков

Заступник Міністра праці та соціальної політики України В. Іванкевич

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі