Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ДО ПРИЙНЯТТЯ ЗАКОНУ ПРО ДЕРЖБЮДЖЕТ-2010 ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ НА ПАЛИВО — ЗА СТАРИМИ НОРМАМИ

Постановою КМУ від 03.02.2010 р. № 111 унесено зміни до постанови КМУ «Про заходи щодо організації бюджетного процесу у 2010 році» від 29.12.2009 р. № 1414.

Відповідно до внесених змін до прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік»

діятимуть колишні норми та граничні показники щодо встановлення пільг та субсидій населенню для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу. Так, п. 4 постанови № 1414 доповнено новим підпунктом 31 такого змісту:

«натуральні норми, згідно з якими населенню надаються пільги і житлові субсидії готівкою для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, встановлюються у межах мінімальних норм та граничних показників їх вартості, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 р. № 73».

Постанова набрала чинності 17 лютого 2010 року.

 

ОПЛАТА ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ АКАДЕМІЧНИХ ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ У 2011 РОЦІ

З метою забезпечення єдиного підходу у визначенні умов оплати праці працівників закладів культури, яким надано статус академічних, Кабмін прийняв постанову «Про оплату праці працівників закладів культури, яким надано статус академічних» від 03.02.2010 р. № 109.

Зазначеною постановою встановлено, що під час визначення максимальних розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) керівних працівників, художнього та артистичного персоналу закладів культури, яким надано статус академічних та умови оплати праці яких затверджено постановою КМУ від 30.08.2002 р. № 1298, застосовується

додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати, тарифних ставок), максимальний розмір якого не перевищує 2, а інших працівників цих закладів — 1,3.

Постанова набере чинності

1 січня 2011 року.

 

ПРАВИЛА ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ ПО БЕЗРОБІТТЮ ПОСИЛЕНО

Мінпраці наказом від 23.12.2009 р. № 469 унесло зміни до Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітними підприємницької діяльності, затвердженого наказом від 20.11.2000 р. № 307.

Згідно з унесеними змінами правила виплати допомоги посилилися.

Так, недотримання безробітним рекомендацій працівника центру зайнятості, зокрема

неповідомлення про перетин державного кордону в період, визначений службою зайнятості для самостійного пошуку роботи, строком не менше 15 календарних днів, стане ще однією підставою для скорочення строку виплати допомоги по безробіттю до 90 календарних днів.

Крім того, змінами

уточнено дату припинення виплати допомоги безробітним. Так, відмова від двох пропозицій відповідної роботи або від двох пропозицій про проходження профпідготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за направленням центру зайнятості, включаючи осіб, які вперше шукають роботу і не мають професії/спеціальності, тягне за собою автоматичне припинення виплати допомоги з дня відмови від другої пропозиції. Виплати також припиняються з дня першої відмови від запропонованої роботи, якщо перед цим безробітний проходив профпідготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації за направленням центру зайнятості.

Нагадаємо: мінімальні розміри допомоги по безробіттю, що діють на сьогодні, установлено в розмірах, які діяли у 2009 році.

Наказ набрав чинності 22 лютого 2010 року.

 

ФСС ТВП ПРО ВИПЛАТУ НАДБАВКИ МЕДПРАЦІВНИКАМ САНАТОРІЇВ-ПРОФІЛАКТОРІЇВ

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в листі-роз'ясненні від 30.01.2010 р. № 01-16-176 зауважив, що на лікарів та фахівців з базовою і неповною вищою медичною освітою, які працюють у санаторіях-профілакторіях, що частково фінансуються за рахунок коштів Фонду,

поширюється дія Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. № 1418.

 

ЧИ ВИДАЄТЬСЯ ЛІКАРНЯНИЙ ПРИ ПЕРЕБУВАННІ МАТЕРІ У ВІДПУСТЦІ ДЛЯ ДОГЛЯДУ ЗА ДИТИНОЮ ДО ТРЬОХ РОКІВ

Мінпраці в листі від 10.12.2009 р. № 484/18/153-09 роз'яснило порядок надання листка непрацездатності в разі хвороби дитини.

Якщо хворіє дитина

віком до трьох років, листок непрацездатності матері не видається в разі, коли вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Водночас Мінпраці повідомило: допомога по тимчасовій непрацездатності в разі захворювання матері чи іншої особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох років, надається застрахованій особі, яка здійснює догляд за дитиною, з першого дня за весь період захворювання.

Це саме випливає з п. п. 3.13 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13.11.2001 р. № 455, а саме: листок непрацездатності

видається працюючій особі, яка здійснює догляд за дитиною віком до трьох років, у разі хвороби матері (іншого члена сім'ї, який перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку) на період, коли вона за висновком лікаря не може здійснювати догляд за дитиною.

 

ІНФЛЯЦІЯ У СІЧНІ 2010 РОКУ

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) в січні 2010 року склав

101,8 %.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі