Теми статей
Обрати теми

Тривалість відпустки працівника — інваліда II групи

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Тривалість відпустки працівника — інваліда ІІ групи

 

Ганна ХОРОШКО, головний спеціаліст Головного управління праці та соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації

 

У колективному договорі нашого підприємства щорічна основна відпустка складає 24 календарних дні, а додаткова відпустка за ненормований робочий день — 6 календарних днів для всіх працівників. Інвалід ІІ групи працює на тих самих умовах, як і всі, та має відпустку 30 календарних днів, як і інші працівники.

Чи правомірно це, якої загальної тривалості повинна бути відпустка інваліда ІІ групи?

(м. Запоріжжя)

 

Відповідно до

ч. 7 ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) інвалідам I та II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів.

Згідно зі

ст. 8 Закону № 504 працівникам може бути встановлено щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день тривалістю до 7 календарних днів. Конкретна тривалість такої відпустки встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Отже, у даному випадку інвалід II групи має право на щорічну основну відпустку тривалістю 30 календарних днів і щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день 6 календарних днів, як передбачено в колективному договорі, якщо в медичних рекомендаціях відсутні обмеження тривалості робочого часу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі