Теми статей
Обрати теми

Право на надбавку за вислугу років для медпрацівників територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян

Редакція ОП
Відповідь на запитання

ПРАВО НА НАДБАВКУ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ ДЛЯ МЕДПРАЦІВНИКІВ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ОДИНОКИХ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ ГРОМАДЯН

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Чи мають право на надбавку за вислугу років лікарі та медичні сестри, які працюють у стаціонарному відділенні для постійного та тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян територіального центру, який підпорядкований управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації?

(м. Прилуки, Чернігівська обл.)

 

Виплату надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою запроваджено

постановою КМУ «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418. Порядок її виплати поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою (медичних сестер), умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Оплата праці медичних працівників територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян здійснюється відповідно до умов оплати праці аналогічних працівників закладів охорони здоров’я, а саме на підставі нормативних актів Міністерства охорони здоров’я та Міністерства праці і соціальної політики. Тому

зазначені категорії медичних працівників таких територіальних центрів та інших установ соціального захисту мають право на цю надбавку.

Згідно із зазначеною постановою надбавка виплачується починаючи з 1 січня 2010 року, а її розмір залежить від стажу роботи, а саме:

 

Стаж роботи

Розмір щомісячної надбавки до посадового окладу, %

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

 

Постановою КМУ «Про внесення змін до пункту 4 Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я»

від 20.01.2010 р. № 47 розширено перелік закладів та установ, робота на медичних посадах в яких зараховується до стажу роботи, який дає право на встановлення такої надбавки.

Відповідно до змін, унесених

постановою КМУ від 20.01.2010 р. № 47, до такого стажу зараховується час роботи на відповідних посадах медичних працівників не лише в закладах охорони здоров’я, а й у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я.

Таким чином, медичні працівники, що працюють на посадах лікарів та медичних сестер державних та комунальних установ соціального захисту населення, які підпорядковані іншим органам державної влади, мають право на надбавку за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі