Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗАТВЕРДЖЕНО ТИПОВІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Наказом від 29.12.2009 р. № 406 Головне управління державної служби України затвердило Типові професійно-кваліфікаційні характеристики посадових осіб місцевого самоврядування.

При розробленні конкретних професійно-кваліфікаційних характеристик та відповідних посадових інструкцій посадових осіб місцевого самоврядування Головдержслужба рекомендувала обласним, міським, районним (районним у містах), сільським, селищним радам керуватися Типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками.

Типовими професійно-кваліфікаційними характеристиками визначено основні завдання, права, обов'язки, повноваження та кваліфікаційні вимоги до посадових осіб місцевого самоврядування.

До кваліфікаційних вимог посадових осіб місцевого самоврядування Головдержслужба висунула вимоги щодо: наявності повної вищої освіти відповідного професійного напрямку за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста (для керівних посад, головного бухгалтера, головного спеціаліста, провідного спеціаліста), базової вищої освіти відповідного професійного напрямку за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра (спеціаліст, спеціаліст I категорії, спеціаліст II категорії); стажу роботи за фахом або на службі в органах місцевого самоврядування. Без вимог до стажу роботи — до спеціаліста, спеціаліста I категорії, спеціаліста II категорії.

До керівних посад органів місцевого самоврядування та головного бухгалтера висувається вимога про отримання такими посадовими особами післядипломної освіти у галузі знань «Державне управління».

 

ЗАПРОВАДЖЕНО НОВУ ФОРМУ ЩОДО ОБЛІКУ ПЕРСОНАЛУ

Держкомстат і Міноборони України спільним наказом від 25.12.2009 р. № 495/656 затвердили типову форму первинної облікової документації № П-2 «Особова картка працівника». Нову форму обліку персоналу призначено для ведення обліку особового складу, у тому числі й військового обліку призовників та військовозобов'язаних.

Генеральному штабу Збройних Сил України доручено здійснювати:

— загальне керівництво роботою, пов'язаною з організацією та веденням військового обліку призовників та військовозобов'язаних відповідно до нової типової форми первинної облікової документації;

— контроль за станом цієї роботи в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від підпорядкованості та форм власності.

Нова типова форма первинної облікової документації застосовується з

1 січня 2010 року.

З цієї ж дати згідно з наказом Держкомстату від 25.12.2009 р. № 496

утратила чинність форма № П-2, затверджена наказом від 05.12.2008 р. № 489 (що діяла у 2009 році).

 

МІНПРАЦІ ПРО ВИПЛАТУ НАДБАВКИ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ

Мінпраці в листі від 22.12.2009 р. № 822/13/84-09 надало роз'яснення про застосування норм постанови КМУ «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам та майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І — ІІ рівнів акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам і заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесено до посад педагогічних працівників» від 05.10.2009 р. № 1130.

Нагадаємо, що зазначеною постановою КМУ з 1 січня 2010 року педагогічним працівникам установлено надбавку в розмірі 20 % посадового окладу (ставки).

Як зазначає Мінпраці в листі, така надбавка виплачується працівникам, які обіймають зазначені в постанові посади,

за відпрацьований час .

 

МІНОСВІТИ ПРО ВИПЛАТУ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ МЕДПРАЦІВНИКАМ

Міносвіти України наказом від 19.01.2010 р. № 14 довело до відома постанову КМУ від 29.12.2009 р. № 1418 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров'я». Управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, Головам Рад ректорів (директорів) вищих навчальних закладів I — IV рівнів акредитації приписано взяти постанову до відома та керівництва.

Таким чином, надбавка за вислугу років має виплачуватися медичним працівникам, які працюють у системі освіти, за умови дотримання критеріїв для її встановлення, передбачених постановою КМУ від 29.12.2009 р. № 1418.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі