Теми статей
Обрати теми

Новини та події

Редакція ОП
Новини

ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІРИ ДОПОМОГИ ПО БЕЗРОБІТТЮ У 2010 РОЦІ

Постановою правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 20.05.2010 р. № 175 переглянуто в бік збільшення розміри допомоги по безробіттю у 2010 році. Такі виплати диференційовано за періодами року, що відповідають змінам розміру прожиткового мінімуму у 2010 році.

Так, на період червень — грудень 2010 року встановлено такі

мінімальні розміри допомоги по безробіттю на 2010 рік:

з 1 червня — 400 грн., з 1 липня — 430 грн., з 1 жовтня — 460 грн., з 1 грудня — 500 грн. для осіб

:

— визнаних у встановленому порядку безробітними та які протягом 12 місяців, що передують початку безробіття, працювали менше 26 календарних тижнів;

— які бажають відновити трудову діяльність після тривалої (понад 6 місяців) перерви;

— застрахованих, звільнених з останнього місця роботи з підстав, передбачених ст. 37 (працівника направлено згідно з постановою суду на примусове лікування), пп. 3 (систематичне невиконання працівником без поважних причин покладених на нього обов'язків), 4 (прогул без поважних причин), 7 (поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння), 8 (здійснення за місцем роботи розкрадання) ст. 40, ст. 41 (грубе порушення трудових обов'язків керівником, його заступниками, головним бухгалтером, його заступниками, службовими особами митних органів, державних податкових інспекцій, державної контрольно-ревізійної служби та органів державного контролю за цінами; винні дії працівника, який безпосередньо обслуговує грошові чи товарні цінності; вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи) і 45 (на вимогу профспілкового чи іншого уповноваженого на представництво трудовим колективом органу) Кодексу законів про працю;

— які шукають роботу вперше;

— інших незастрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними;

з 1 червня — не менше 550 грн., з 1 липня — не менше 600 грн., з 1 жовтня — не менше 650 грн., з 1 грудня — не менше 700 грн., але не вище середньої заробітної плати, що склалася за всіма видами економічної діяльності у відповідній галузі за минулий місяць для

:

— застрахованих осіб, визнаних у встановленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передують початку безробіття, працювали на умовах повного чи неповного робочого дня (тижня) не менше 26 календарних тижнів і сплачували страхові внески (включаючи випадки перерви страхового стажу з поважних причин, за умови реєстрації особи в місячний строк після закінчення цієї перерви в державній службі зайнятості як безробітної).

Одночасно визнано такою, що втратила чинність, постанову правління Фонду «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю у 2010 році» від 17.12.2009 р. № 142.

Постанова набрала чинності 1 червня 2010 року.

 

ЗМІНЕНО ФОРМУ ДОГОВОРУ ПРО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ БЕЗРОБІТНОГО З НАДАННЯМ ДОТАЦІЇ

Постановою правління Фонду соціального страхування на випадок безробіття (далі — Фонд) від 20.05.2010 р. № 179 внесено зміни до форми договору про працевлаштування безробітного з наданням дотації, затвердженої постановою правління Фонду від 30.08.2007 р. № 463.

Зокрема, форму доповнено новими нормами, відповідно до яких розширено перелік випадків, коли виплата дотації продовжується або відновлюється центром зайнятості, а також випадків, що встановлюють зобов'язання роботодавця щодо повернення наданої дотації та відшкодування шкоди центру зайнятості.

Змінами також установлено, що

у дворічний період дії договору не зараховується час перебування жінки у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку або шестирічного віку за медичним висновком.

Постанова набрала чинності 2 липня 2010 року.

 

УСТАНОВЛЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ РОБІТНИКАМ, ЯКІ ОБСЛУГОВУЮТЬ ОРГАНИ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

Наказом від 31.05.2010 р. № 117 Мінпраці внесло зміни до п. 1 наказу Мінпраці «Про умови оплати праці робітників, зайнятих обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів» від 02.10.96 р. № 77 (далі — наказ № 77). Цим наказом Мінпраці привело свій нормативно-правовий акт (наказ № 77) у відповідність до постанови КМУ від 12.05.2010 р. № 337.

Зокрема, передбачається, що у 2010 році розміри місячних окладів (тарифних ставок), зазначені в додатках 1 — 3 до наказу № 77, змінюються пропорційно підвищенню посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду, розмір якого визначено постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів та коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Наказом збережено норму, яка передбачає, що для робітників, у яких посадові оклади менші ніж розмір мінімальної заробітної плати, посадові оклади (тарифні ставки) у штатному розписі встановлюються на рівні мінімальної заробітної плати.

Наказ набрав чинності 2 липня 2010 року і застосовується з 1 січня 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі