Теми статей
Обрати теми

Винагорода за сумлінну працю при розрахунку компенсації за невикористану відпустку

Редакція ОП
Відповідь на запитання

Винагорода за сумлінну працю при розрахунку компенсації за невикористану відпустку

 

Неля СИНЬКО, начальник відділу організації заробітної плати і вдосконалення законодавства з оплати праці Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати й умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

Чи враховується під час обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, що виплачується згідно зі ст. 57 Закону України «Про освіту»?

(м. Чернігів)

 

Педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності надається щорічна грошова винагорода відповідно до

Порядку надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2000 р. № 898. Ця винагорода належить до одноразових виплат.

Пунктом 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100

(далі — Порядок № 100), визначено, що одноразові виплати не включаються при обчисленні середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження.

Згідно з

п. 3 Порядку № 100 із одноразових виплат при обчисленні середньої заробітної плати у всіх випадках її збереження враховується лише одноразова винагорода за підсумками роботи за рік та за вислугу років.

Ураховуючи вищевикладене, щорічна грошова винагорода педагогічним працівникам за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків не враховується при обчисленні середньої заробітної плати, яка нараховується відповідно до норм Порядку № 100.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі